Siirry pääsisältöön

Ylimääräinen vapaapäivä

Luvattomalta tuntuva vapaapäivä. Tai vapaapäivät.
Sattui nimittäin niin somasti, että tässä jaksossa itselläni ei ole opetusta ollenkaan maanantaisin. Työtehtävätöntä päivää tämän ei tarvitsisi tarkoittaa, mutta olen itse pyrkinyt siihen. Aika harvoin nimittäin sattuu uran aikana niin, että saa kokonaisen päivän opetuksettomaksi. Sen verran olen työtehtävättömyydestä lintsannut, että Wilman viestit olen lueskellut ja vastannutkin välittömästi reagointia vaativiin. Muuten olen sitten yrittänyt pitää ajatukset irti työstä. En ole suunnitellut (ainakaan vielä) tunteja, en ole korjannut kokeita (ainakaan vielä). Olen ylipäätänsä nauttinut vapaasta.

Maanantai vapaana on nimittäin aivan eri asia kuin viikonloppu. Tämä on vähän sellainen extrasti vapaa. Tuntuu välillä jopa vähän luvattomalta olla maanantaina lökövaatteissa vielä 11.00... Samoin tuntuu vähän luvattomalta suunnata kaupungille noin vain kesken normaalin arkipäivän. 

Olen kyllä jo kerran poikennut normaalista maanantairutiinista (gröhöm, mikäli tammikuun alusta alkanutta voi kutsua jo rutiiniksi...) ja käväissyt työpaikallakin. Joitakin hommia ei voi vain siirtää ja yksi sellainen oli hoidettava yhtenä maanantaiaamunakin. Mutta tadaa, parin pakollisen homman jälkeen sujahdus työpaikan ovesta ulos. Ja jälleen se hämmentävän luvaton olo. Olla ulkona keskellä kirkasta päivää, olla kiireetön. Tajuta ehtivänsä edelleen keskustaan päiväteelle. 

Toki näissä maanantaivapaissa on se huono puoli, että kaikki muut päivät ovat supertäysiä ja superkiireisiä. Työkavereiden kanssa ei ehdi paljoa jutustella ja jokainen asia tapahtuu hieman viime tingassa. Tapahtuu kuitenkin. Maanantaivapaa on erittäin ihana asia, mutta on siinä normaalissakin lukkarissa kyllä hyvät puolensa. Viimeisessä jaksossa ei tarvitse ainakaan aivan näin tukka putkella juosta niinä päivinä, kun on työpaikalla. Tämä ylimääräinen vapaapäivä tekee myös sen, ettei mulla ole kovinkaan montaa hyppäriä viikossa. Sitä on siis joutunut oikeasti miettimään, että missä välissä suunnittelee tunnit, kopioi monisteet, tekee tietokoneelle tehtävät jutut valmiiksi ja korjaa kokeet. Oma ratkaisuni, on tulla töihin 30 minuuttia ennen tuntien alkua ja käyttää se aika tehokkaasti hyödyksi. Lisäksi olen hieman joutunut tinkimään periaatteistani ja olen ottanut jo kaksi kertaa töitä kotiin. Olen siis korjaillut koepinkkoja pitkästä pitkästä aikaa myös kotona.

Mutta silti. Maanantaivapaa <3. Aivan huippu juttu.

Kommentit

  1. Oi joi, mikä herkullinen juttu tuo maanantaivapaa! Siitä täytyy ehdottomasti kyllä sun nauttia, saat skipata viikon ankeimman päivän ja nelipäiväinen työviikko, luksusta! Ihanaa jaksoa :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen kyllä :). Tosin jokaisen viikon jälkeen mä oon enemmän ja enemmän sitä mieltä, että toisaalta niissä viisipäivisissä viikoissa on aika monta hyvää puolta. Nimimerkillä huomenna töissä klo 7.30 - 17.30 (jos vika palis ei vaan veny).

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj