Siirry pääsisältöön

Kesäpäivän teehetki Haagassa

Viime viikolla säät hieman vaihtelivat. Viikonloppuna aurinko helli kivasti ja mekin suuntasimme Kumpupilven kanssa nauttimaan kivasta ilmasta Haagaan. Ykkösetappimme oli alppiruusupuisto, jossa kukinta alkoi olla ajankohtainen. Vielä kukinta ei ollut aivan huipussaan (viime vuonnakin osuin paikalle juuri näin kukinnan alkuvaiheessa), mutta värit olivat jo nyt mahtavat. Myös kirkkaan vihreät uudet kasvustot olivat omalla tavallaan kivoja.

Jos haluat nähdä ihastuttavan alppiruusupuiston kukinnan aikaan suuntaa sinne nyt. Viikonlopun nuput ovat varmaankin nyt jo auenneet, joten kukinta voisi olla huipussaan juurikin nyt. Vielä siis ehdit.

Alppiruusupuistosta kävelimme Makiata-kahvilaan Thalianaukiolle. Tämä kahvila on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kahvila ei ole suuren suuri, mutta hyvällä ilmalla pieni terassi laajeni läheiselle nurmikentälle. Mekin istuimme siellä puutarhapöydän ääressä nauttimassa lounasta. Itse söin salaatin (iso...) ja Kumpupilvi otti suolaisen vohvelin lohella, joka näytti mielettömän herkulliselta.


 Jälkkäriksi jaoimme vielä ison suklaakakun palan, jonka jälkeen saikin lähes vieriä paikan päältä. Haagan retkipäivä oli myös oravapäivä. Alppiruusupuistossa kesy orava tuli lähes kädelle istumaan (jos mukana olisi ollut pähkinöitä, olisi näin varmasti tapahtunutkin). Lounasta syödessämme seurasimme toista lähes kesyä oravaa, joka norkoili selkeästi pöydistä tippuvien makupalojen perässä. Tämä orava oli tosin tainnut käydä varastamassa makupaloja myös linnun pesistä, sillä yksi räkättirastas pyrki epätoivoisesti ajamaan oravan pois pihapiiristä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...