Siirry pääsisältöön

Nuku yö ulkona 2017

Lauantaina 17.6. vietettiin Suomen luonnon päivää ja samalla oli myös Nuku yö ulkona -tapahtuma. Itse olisin onnistunut missaamaan koko tapahtuman, mutta onneksi ystäväni E oli paremmin hereillä.
Tapahtumaan olisi voinut osallistua yhteisöllisesti Nuuksiosta,  mutta lopulta valitsimme kuitenkin Porkkalanniemen (kuten ainakin 10 muutakin telttaseuruetta).

Edellisestä telttailusta oli allekirjoittaneella hieman aikaa. Raikas ilma, nuotiolla istuminen ja maisemien ihastelu olivat kyllä edelleen pop. Tätä hommaa pitäisi muistaa tehdä useamminkin.

Ilta kului syödessä, yö nukkuessa (itse hieman häiriinnyin lokkien huudoista, mutta ei se kokemusta kuitenkaan heikentänyt) ja aamu jälleen syödessä. Ulkoilma tekee selkeästi nälkäiseksi. Lähes koko valveillaoloaikamme nimittäin  laitoimme ruokaa, söimme ruokaa tai siivosimme ruokia pois. Ja mikäs oli syödessä, ulkoilmassa näet lähes kaikki mahdollinen maistui herkulliselta.  Me söimme ruisleipää kirsikkatomaattien kera, juuressipsejä, kurkku- ja porkkanapaloja, italianpataa, omenalohkoja, puuroa, makkaraa ja nuotiolla paahdettua ruisleipää. Ihan hyvä saavutus 17 tuntiin. Retkellä runsas syöminen kuitenkin sallittakoon. 

Trangia oli jälleen oiva apuri ja tällä kertaa mukana oli myös kahvipannu, jolla keittelimme vettä teelle ja murukahville. 

Illalla paransimme maailmaa samalla kun ihastelimme auringonlaskua. Etukäteen säätiedotukset olivat pelotelleet, mutta loppujen lopuksi sää oli mitä mainioin. Eikä edes satanut vettä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...