Siirry pääsisältöön

Ihana Skotlanti

Reissusta palattu. Totuteltu oikean puoleiseen liikenteeseen, nukkumiseen lämpimässä, suihkussa käymisen helppouteen (vesi tulee kunnon paineella) ja siihen, että voi syödä kotonakin jotain.

Skotlannin reissu kesti viikon ja sinä aikana ehti kyllä totaalisesti ihastua Skotlantiin ja skotteihin. Voipi olla jopa niin, että palaan Skotlantiin toistekin.


Olimme skotlannissa 7 vuorokautta, joista viisi huristelimme autolla. Lähdimme liikenteeseen Edinburghista, josta kiersimme lähes itärannikkoa pitkin Invernessiin ja sieltä takaisin alas Edinburghiin. 

Ajaminen oli loppujen lopuksi yllättävän (ei nyt ihan helppoa, mutta) kohtuullista. Eniten muistamista oli muistaa katsoa tielle mennessä ensin oikealle.... Mutta ei jääty kertaakaan autolla tai kävellen kenenkään alle. Liikenneympyröissä (joita oli liioittelematta e r i t t ä i n paljon...) saimme välillä vähän tööttäyksiä, mutta mitäs ajavat niin lujaa (tai sitten me ehkä kuitenkin oltiin väärällä ajolinjalla).

Moottoritiet ja muut isommat (lähes suorat) tietoa olivat loppujen lopuksi aika helppoja ajaa. Sen sijaan mutkittelevat, mäkiset pienet tiet olivat välillä vähän jännittäviä. Varsinkin jos bussi tuli vastaan.... Ja mutkittelevien pienten teiden ja erinäisten kukkuloiden lisäksi me nähtiin paljon lampaita. Niitä oli lähes jokapuolella. Onneksi yksikään niistä ei kuitenkaan päättänyt lähteä ylittämään tietä (tai tekemään jotain muuta yhtä hölmöä) meidän edessä.

Skotlannin sää oli vaihteleva. Satoi vettä, tuuli kovasti, oli pilvistä tai aurinko paistoi ja oli aika lämmin. Vettä ei loppujen lopuksi tullut hirveästi,  mutta kyllä siihen piti aina varautua....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...