Siirry pääsisältöön

Pikapyrähdys lahden yli

Viime viikonloppuna ehdimme pitkästä aikaa H:n kanssa viettää aikaa ihan kahdenkin. Suuntasimme nimittäin Tallinnaan yhdeksi yöksi. Tosin 36 tunnin ajasta suunnilleen puolet hengasimme yhdessä isomman kaveriporukan kanssa. Mutta jäi siihen nukkumisen jälkeen aikaa olla kahdestaanki. Tälläisia hetkiä ei ole pahemmin ollut töiden alettua, eikä sitä ennenkään loppukesästä. Kalenterit ovat täyttyneet niin vinhaan kaikista tapahtumista, että sitä aikaa ei muka ole jäänyt. Päätettiin yrittää priorisoida. Tai no käytännössä aikatauluttaa. Yrittää sadat kalenterit osumaan niin, että näkisimme muulloinkin kuin aamuisilla automatkoilla (onhan sekin jotain, tosin useimmiten meillä on kyllä aina kimppakyytiläisiä mukana). Muutenkin viime aikoina on lasten menojen, omien menojen, työmenojen jne. kanssa ollut hieman haasteita. Pitänee siis viettää laatuaikaa yhdessä kalentereiden kanssa ja yrittää saada aika riittämään kaikelle.

No mutta siis sinne Tallinnaan. Reissu oli kiva (vaikkakin runsaasta ulkoilmasta ja vähistä yöunista johtuen myös aika väsyttävä) ja kiva irtiotto kaikesta muusta. Tallinna näytti sekä sateiset että aurinkoiset syksyiset puolensa. Kävimme pitkästä aikaa Controventossa syömässä, joka on perushyvä italialainen ravintola. Menimme tällä kertaa lounaalle ja saimme pöydän ilman ongelmia.
Lisäksi nautimme kaakaosta ja klassisesta live-musiikista Pierre´s Chocolateriessa. Huolimatta hieman viileästä säästä, oli tämä paikka edelleen ihastuttava ja omaleimainen. Ja joka kerta päädyn sinne lähinnä sattumalta, enkä koskaan ikävä kyllä muista koko kahvilan olemassaoloa muulloin. Pitää yrittää tehdä muutos tähän, sillä tämä on ehkä ihastuttavin kahvila, minkä Tallinnasta tiedän.
(p.s. tällä viikolla ehdimme myös yhtenä iltana leffaan kahdestaan. Kiitos siitä kuuluu tosin sateiselle säälle, koska se sabotoi kummankin ulkoharrastamisaikomukset.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…