Siirry pääsisältöön

Talvi-ihon kosteuttajat

Olen useana talvena kärsinyt erittäin kuivasta ihosta, mikä on hieman haastavaa. Perusluonteeltani iho on nimittäin enemmän rasvoittuva kuin kuiva. Talvisin nenän päältä kuivaa iho niin, että välillä kuivaa ihoa lähtee pieniä "laattoina" (nenä tavallaan hilseilee). Poskipäihin saattaa myös ilmaantua kuivia läikkiä. Yhtälailla myös kädet kuivuvat ja iho vähän kaikkialta muualtakin. Kädet ja vartalon saa kuitenkin yleensä rasvaamalla kuriin, mutta ne kasvot....

Syksyllä päätin panostaa tähän asiaan ja pyrkiä aktiivisesti estämään kasvojen ihon kuivumisen. Meikkaan päivittäin kevyesti töihin, joten rasvaa ei voi olla koko ajan lisäämässä. On siis pärjättävä aamuin + illoin tapahtuvalla ihonhoidolla. Luin blogeja, luin artikkeleita, kyselin kaupoissa. Olen siirtynyt käytännössä kokonaan kaikessa kosmetiikassa ja ihonhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan, joten sieltä piti löytyä ratkaisu tähän ongelmaan. Ja nyt tuntuu siltä, että onkin löytynyt. Jos vaan muistan huolehtia sekä aamu- että iltarutiineista, niin aika vähän on kuivia kohtia kasvoissa näkynyt (tosin ulkona harrastettava liikunta lisää omat ongelmansa). Ja siis, ei niin kovin yllättäen, ratkaisu on ollut kosteutus ja vesipesun välttäminen.
Ensinnäkin siirsin pois käytöstä kaikki vaahtoutuvat puhdistusaineet ja siirryin puhdistusmaitoihin (jotka poistavat myös ripsarin). Suihkussa käydessä puhdistan kasvot puhdistusmaidolla ja huuhtelen toki kasvot vedellä. Aina muulloin (eli useimmiten) pyyhin puhdistusmaidon pois kangasliinalla. Kangasliinan huuhtelen kuumalla vedellä ja parin käyttökerran jälkeen se yleensä päätyy pyykkiin odottamaan pyykkäystä. Tämän jälkeen seuraa kasvovesi. Kasvovettä käytän mieluummin enemmän kuin vähemmän. Lopetin vanulappujen käytön (ympäristöystävällisistä syistä) tässä tarkoituksessa ja hankin sen sijaan kankaisia puhdistuslappuja (kuvassa pinkit lappuset), joissa toinen puoli on froteinen ja toinen lakanakangasta. Froteinen puoli hieman kuorii ihoa, joten useimmiten käytän sileämpää puolta. Puhdistuksen jälkeen on sitten vuorossa se varsinainen kosteutus. Silmänympärysvoide, seerumi ja päivävoide (iltaisin yövoide). Muutaman kerran viikossa lisään operaatioon vielä kasvoöljyn.

Kerran viikossa pyrin kuorimaan kasvot ja laittamaan kosteuttavan naamion. Kuvassa oleva kosteuttava naamio on herkullisempaakin herkullisempi..... Tätä tuotetta voi käyttää myös yövoiteena tai sitten runsaasti levittämällä kasvonaamiona.

Ja ne omat luottotuotteeni tällä hetkellä ovat:
Puhdistuksessa Centifolian Moisturing Cleansing milk
Kasvovetenä Madaran Balancing Toner
Silmänympärysvoiteena Laveran Illuminating eye cream
Seerumina Lué by Jean Seo (hydrating & calming serum)
Päivävoiteena Madaran Deep moisture cream Day
Yövoiteena Madaran Regenerating cream Night
Kasvoöljynä käytän Joikin öljyistä seerumia   (Tallinnasta ostettu)
Kosteuttavaa naamionsa Mossan Vitamin cocktail
Kuorintaan Madaran oil-to-milk scrub

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…