Siirry pääsisältöön

Queso Fresco -tikut + couscoussalaatti

Kauppoihin on ilmestynyt Apetinan uutuus: Queso Fresco -juusto. Queso Fresco on siitä kiva juusto, että se ei sula paistettaessa, joten meidän taloudessa siitä on syntynyt nyt pariin otteeseen kalapuikkomaisia juustotikkuja (näyttävät lähinnä hieman kalapuikoilta, eivät maistu).

Queso Fresco -tikut
1 pkt Queso Frescoa
1 kananmuna
1 dl ruiskorppujauhoja
½ dl vehnäjauhoja
n. 1 tl chilijauhetta
n. 1 tl paprikajauhetta
n 1tl murskattua kuivattua valkosipulia myllystä
(tai valkosipulijauhetta)
n. ½ tl mustapippuria myllystä
n. ½ tl suolaa myllystä
voita/öljyä paistamiseen

Viipaloi juusto sopiviksi tikuiksi. Riko muna lautaselle ja vispaa se rikki. Sekoita kuivat aineet toisella lautasella keskenään. Käytä juustotikku kananmunassa, kierittele kuivissa aineissa ja nosta pannulle. Paista rapeiksi. Paistamisessa maltti on valttia. H saa näistä aina paljon kauniimman näköisiä kuin allekirjoittanut.

Couscoussalaatti
2dl täysjyväcouscousia
1 omena
1 paprika
1 pieni punasipuli
n. ½ dl persiljasilppua
2 dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tms)
1 rkl sitruunamehua
pari ripausta mustapippuria
pari ripausta suolaa

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Pilko omena, paprika ja punasipuli ja sekoita ne couscousin joukkoon samoin kuin persilja. Sekoita turkkilainen jogurtti, sitruunamehu, mustapippuri ja suola keskenään. Älä sekoita kastiketta salaatin joukkoon vaan jätä omaan tarjoiluastiaan.
Kokoa annokset salaatista, juustotikuista sekä kastikkeesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...