Siirry pääsisältöön

Päiväretki Porvooseen

Tälläkin viikolla on vietetty ihania kesäpäiviä. On tullut nautittua viilentävä juoma terassilla, poljettu kaupunkipyörällä, ihasteltu merta ja täytettyä kulttuurinnälkää museoissa. Hyvä viikko siis, ja se jatkuukin vielä. Tänään nimittäin on H:n kanssa vuorossa jo perinteeksi muodostunut Taste of Helsinki (vielä tänään + huomenna kattaukset). Nam, tuskin maltan odottaa.

Tällä viikolla kävin myös ystäväni M:n kanssa Porvoossa. Harvinaista kyllä, mutta tällä kertaa sääkin suosi. Aurinko paistoi ja oli suorastaan lämmin. Tuulikaan ei varsinaisesti viilentänyt. (Toki Porvoossa saattaa olla useinkin hyvä sää, mutta omille vierailuilleni on yleensä osunut hieman huonompi sää).
Tällä kertaa kävimme Porvoon Tuomiokirkossa, jossa opas kertoi paljon kirkon historiasta. Todella mielenkiintoista ja miellyttävä opas. Lisäksi kävimme Runebergin kotimuseossa sekä puutarhassa ihastelemassa jo lähes kypsiltä näyttäviä karviaismarjoja. Loogisesti Porvoon reissuun kuuluivat myös ravintolat ja kahvilat. Tällä kertaa nautimme lounasta nepalilaisessa ravintolassa Pokharassa (arkilounaisiin kuuluu muuten hintaan mangolassit, niin herkullista) sekä jälkkärijuomat Cafe Postresissa.
Ja totta kai Porvoo-reissuun kuuluu kävely pienillä kaduilla ja vanhojen talojen ihastelu. Pienissä kaupoissa käynti. Tällä kertaa eniten ihastuttivat
Kretuliini , uusi löytö, joka ihastutti värikkäillä  Ricen melamiinituotteilla. Näyttää muovilta, mutta ovat myrkyttömiä eivätkä sisällä BPA-muovia. Saa pestä koneessa, mutta eivät kestä mikrotusta. Nämä olivat niin ihania, että oli aivan pakko kotiuttaa mm uusi kannellinen teemuki aamun automatkoja varten.
Åtta, ihania keittiöasioita. Tällä kertaa silmää miellyttivät eniten keittiöpyyhkeet. Palaan tänne varmaan uuden kodin myötä. Jälleen.
Design Deli, mitä ihastuttavimmat korvakorut ja pienet sisustusasiat. Tänne olen palannut jo useamman kerran. Lisäksi palvelu on mitä parhainta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...