Siirry pääsisältöön

Positiivinen yllätys: Fisken på Disken

Kalaravintola kauppakeskuksessa.... Ei ihan ykkösjuttuja mun makuun. Osittain varmasti sen tähden illallinen Fisken på Diskenissä oli erittäin positiivinen yllätys. Tämä ravintola on siis Kampin kauppakeskuksen yläkerrassa Korttelissa ja ainakin me unohdimme heti ravintolaan astuttuamme koko kauppakeskuksen olemassaolon. Verhoilla ja seinän pätkillä oli koko kauppakeskustunnelma hyvin häivytetty.
Ruoka oli yllättäen kalaisaa, mutta kyllä listalta muutama kalatonkin vaihtoehto löytyy. Vaikka en itse mieletön kalafani olekaan (päättelin illan päätteeksi sen johtuvan siitä, että en saa tarpeeksi usein hyvin tehtyä kalaa), pysyin kokonaan kalallisissa ruoissa (jälkkäri teki poikkeuksen). Seurueemme herrat ottivat alkuun muutaman osterin ja rouvat nauttivat drinkit. Tämän jälkeen itse nautin alkuruoaksi Maa-artisokkaa ja kampasimpukkaa. Herkullista isolla H:lla. Ja tästä homma vain parani. Pääruokana söin Kotimaista siikaa kera kukkakaalin ja perunapyreen ja annos vei kielen mennessään. En yleisesti ottaen koskaan syö kalan nahkaa, on se sitten kuinka hyvin vain paistettua. Mutta tällä kertaa sekin siirtyi omaan suuhuni. Annos oli loistavasti koottu ja loistavasti paistettu. Jälkiruoan uunijäätelö oli ihan peruskamaa (no pienellä twistillä). 

Seurueessamme oli yksi täysin lihaton ja maidoton (olimme tiedottaneet ravintolaa tästä etukäteen), ja hänenkin annoksensa olivat huolella mietittyjä eivätkä allergiat tuottaneet pienintäkään ongelmaa. Jos siis etsit ravintolaa (ja syöt kalaa) keskeiseltä paikalta Helsingistä, niin kokeile ihmeessä. Mekin aiomme testata toisen kerran (vain muutama ravintola on läpäissyt hyvin arvosanoin toisenkin kerran).

Ja nyt odotellessa illallisen valmistumista, on nälkä näiden mietintöjen jälkeen hirmuinen.... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…