Siirry pääsisältöön

St George Wintergarden: iltapäivätee

St Georgen Wintergarden oli pitkään tutustumislistallani. Nyt kevään aikana siellä on tullut jo käytyä muutamaan otteeseen (ja kertoja tulee varmasti lisääkin). Ensin menin ystävieni kanssa drinkeille (suosittelen, todella hyviä drinkkejä ja palvelu toimii) ja tästä innostuneena iltapäiväteelle ystäväni kanssa.
Wintergardenissa iltapäiväteetä on tarjolla perjantaista sunnuntaihin klo 13 - 17. Tunnelma on rauhallinen ja ei liian pönöttävä. Palvelu on ystävällistä ja toimii. Asiakkaita ei meidän iltapäiväteehetken aikana ollut kovin montaa, joten äänimaisemakin oli hyvin rauhallinen.

Näin teen ystäville teelistalla on suuri merkitys. Wintergardenissa lista toimi. Löytyi niin vihreää, mustaa kuin valkoistakin (ja yrttiversiokin taisi olla) sekä maustettuna että maustamattomana. Kumpikin meistä löysikin nopeasti oman valintansa. Iltapäiväteen hintaan (34 €) kuuluu yksi teelaji per asiakas. Tee tarjoillaan nätissä lasikannussa ja sitä saa myös lisää.
Iltapäiväteehen kuuluu useimmiten oleellisena osana kerroslautasellinen herkkuja. Wintergardenissa tämä oli muutettu hauskalla tavalla modernimmaksi. Laatikon sisällä oli suolaiset herkut, laatikon kannen päällä makeat ja skonssit olivat omalla erillisellä lautasellaan. Tarjoilut olivat onnistuneita. Maistuivat hyvälle ja olivat sopivan pieniä ja niitä oli paljon. Kuitenkaan mitään wow-elämystä ei tullut, mutta perushyvää (ja no vähän enemmänkin). Skonssit olivat todella hyviä.
Tätä paikkaa voin suositella vahvasti (niin drinkkejä kuin iltapäiväteetäkin). Wintergardenista saa muuten pieniä ruokiakin, jos haluaa esim. after workeilla nauttia jotain pientä syötävää.

Sitten vielä yksi ylimääräinen suositus. Kävimme eilen katsomassa Kansallisteatterissa Yhdestoista hetki - näytelmän. Vaikutuimme. Ajankohtainen näytelmä, joka käsittelee Suomen politiikkaa yms. Aavistuksen tylsä aihe, joka oli tehty todella hyväksi näytelmäksi. Näytelmä vei mukanaan (eikä väsyttänyt ollenkaan!) ja varsinkin lavastukset olivat todella kivat ja modernit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…