Siirry pääsisältöön

Brunssi Pacificossa


Muistaakseni viimeisessä (tai sitä edellisessä...) City-lehdessä oli listattu äänestyksen tulokset Helsingin parhaista ravintoloista, brunsseista, pubeista jne. Pacifico joko voitti tai pärjäsi ainakin hyvin paras brunssi -äänestyksessä. Suuntasimme sitten mekin lauantaina tätä paikkaa testaamaan.

Tunnelma paikassa oli täysin erilainen kuin aiemmin testatuissa brunssipaikoissa. Rosoinen, baarimainen (no baari/pub se onkin), Kalliomainen. Valaistus oli todella hämärä, pöytiä paljon ja ihmisiä todella paljon. Olimme varanneet pöydän (mikä oli ihan fiksua) ja suuntasimme paikkaan heti klo 11.00. Fiksua sekin. Asiakaskunta oli selkeästi nuorempaa kuin aiemmissa kokeiluissamme. Pääosin ihmiset olivat alle 35 vee, lapsia paikassa näkyi tasan yksi. Ja lapsiystävällisin paikka tämä ei suuremmin ole.

Ruokatarjonta ei tällä kertaa suuremmin vakuuttanut. Se oli aika peruskauraa. Lämpimistä ruoista löytyivät munakokkeli, uunitomaatit, nakit ja lihapullat. Erikoisempana lämpimänä oli minitortillat, joita sai täyttää. Sitten oli leipiä, leikkeleitä, vihanneksia. Yksi salaatti. Jogurttia, pakastemarjoja, hedelmäsalaattia. Erilaisia muroja. Mustikkapiirakkaa. Mehuja löytyi kahdenlaista ja kahvia ja teetä oli myös. Teevalikoima oli kasa erilaisia pussiteitä.

Ja halpahan tämä sitten oli: 9,90 €. Hintaansa nähden kaikki oli vallan hyvää. Mutta jotenkin mitään erikoista ei  syömisistä jäänyt mieleen. Vähän sellainen perushotelliaamiainen. Ja miinuksena on sitten vielä se, että klo 11.30 alkaen jonot ruokaa hakemaan olivat jäätävät....

Kommentit

  1. Mua ärystti täällä se, että kaikki ruoat olivat koko ajan loppu.. Tunnelma oli kyllä aika hauska ja erilainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo aiheutti meissä myös ärsytystä. Tosin se, että oltiin heti alussa paikalla ja ei hirveemmin haluttu santsailla vähensi sitä hieman...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…