Siirry pääsisältöön

Brunssi Pacificossa


Muistaakseni viimeisessä (tai sitä edellisessä...) City-lehdessä oli listattu äänestyksen tulokset Helsingin parhaista ravintoloista, brunsseista, pubeista jne. Pacifico joko voitti tai pärjäsi ainakin hyvin paras brunssi -äänestyksessä. Suuntasimme sitten mekin lauantaina tätä paikkaa testaamaan.

Tunnelma paikassa oli täysin erilainen kuin aiemmin testatuissa brunssipaikoissa. Rosoinen, baarimainen (no baari/pub se onkin), Kalliomainen. Valaistus oli todella hämärä, pöytiä paljon ja ihmisiä todella paljon. Olimme varanneet pöydän (mikä oli ihan fiksua) ja suuntasimme paikkaan heti klo 11.00. Fiksua sekin. Asiakaskunta oli selkeästi nuorempaa kuin aiemmissa kokeiluissamme. Pääosin ihmiset olivat alle 35 vee, lapsia paikassa näkyi tasan yksi. Ja lapsiystävällisin paikka tämä ei suuremmin ole.

Ruokatarjonta ei tällä kertaa suuremmin vakuuttanut. Se oli aika peruskauraa. Lämpimistä ruoista löytyivät munakokkeli, uunitomaatit, nakit ja lihapullat. Erikoisempana lämpimänä oli minitortillat, joita sai täyttää. Sitten oli leipiä, leikkeleitä, vihanneksia. Yksi salaatti. Jogurttia, pakastemarjoja, hedelmäsalaattia. Erilaisia muroja. Mustikkapiirakkaa. Mehuja löytyi kahdenlaista ja kahvia ja teetä oli myös. Teevalikoima oli kasa erilaisia pussiteitä.

Ja halpahan tämä sitten oli: 9,90 €. Hintaansa nähden kaikki oli vallan hyvää. Mutta jotenkin mitään erikoista ei  syömisistä jäänyt mieleen. Vähän sellainen perushotelliaamiainen. Ja miinuksena on sitten vielä se, että klo 11.30 alkaen jonot ruokaa hakemaan olivat jäätävät....

Kommentit

  1. Mua ärystti täällä se, että kaikki ruoat olivat koko ajan loppu.. Tunnelma oli kyllä aika hauska ja erilainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo aiheutti meissä myös ärsytystä. Tosin se, että oltiin heti alussa paikalla ja ei hirveemmin haluttu santsailla vähensi sitä hieman...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...