Siirry pääsisältöön

juhlan täyteinen viikonloppu

Blogi on elänyt pientä hiljaiseloa. Syynä tähän hiljaisuuteen olivat muutamat työkiireet + viikonloppuna olleet synttärijuhlat (joiden siivous on näköjään vieläkin kesken, nojatuolin alta pilkistää keltainen palikka...). Juhlistimme yhdessä P:n kanssa tämän talven aikana kertyneitä pyöreitä. Ja olihan meillä mukavaa. Oli ihanaa nähdä ystäviä vuosien varrelta. Iltaan kuului paljon höpöttelyä ja kuulumisten vaihtoa, yllättävien juttuporukoiden syntymistä, tanssimista olohuoneessa (kuten joku totesi, tanssitaan kuin teinit...) jne. Hitiksi nousi tällä fläppitaululla pelattava pictionary. Osa meistä osasi piirtää ymmärrettävästi ja osa ei niinkään, mutta hauskaa oli :)


Tarjoilut saivat myös paljon kiitoksia ja olin kyllä itsekin niihin aika tyytyväinen. ... ja kauan niitä tulikin väännettyä...
Ruokalistalta löytyivät:
halloumisalaattia
fetasipulipiirasta
vuohenjuustotomaattipiirakkaa
porkkanasämpylöitä ja valkosipulilevitettä 
porotahnalla päällystettyä saaristolaislimppua
mansikkakakkua
sekä cake popseja.

ohjeita linkittömiin luvassa myöhemmin.

Ja olihan meitä muistettu ihanilla lahjoilla ja erityisesti ihanilla korteilla. Mielettömän kivoja ja ihastuttavia ajatuksia saatiin lueskella :). 

Juhlien miinuksena on aina juhlien jälkeinen siivoilu... Se on siis edelleen kesken....  Keskeneräisyys ei johdu mitenkään hillittömästä sotkusta vaan enemmän laiskuudesta ja saamattomuudesta. Tänään me ehkä tsempataan....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…