Siirry pääsisältöön

juhlan täyteinen viikonloppu

Blogi on elänyt pientä hiljaiseloa. Syynä tähän hiljaisuuteen olivat muutamat työkiireet + viikonloppuna olleet synttärijuhlat (joiden siivous on näköjään vieläkin kesken, nojatuolin alta pilkistää keltainen palikka...). Juhlistimme yhdessä P:n kanssa tämän talven aikana kertyneitä pyöreitä. Ja olihan meillä mukavaa. Oli ihanaa nähdä ystäviä vuosien varrelta. Iltaan kuului paljon höpöttelyä ja kuulumisten vaihtoa, yllättävien juttuporukoiden syntymistä, tanssimista olohuoneessa (kuten joku totesi, tanssitaan kuin teinit...) jne. Hitiksi nousi tällä fläppitaululla pelattava pictionary. Osa meistä osasi piirtää ymmärrettävästi ja osa ei niinkään, mutta hauskaa oli :)


Tarjoilut saivat myös paljon kiitoksia ja olin kyllä itsekin niihin aika tyytyväinen. ... ja kauan niitä tulikin väännettyä...
Ruokalistalta löytyivät:
halloumisalaattia
fetasipulipiirasta
vuohenjuustotomaattipiirakkaa
porkkanasämpylöitä ja valkosipulilevitettä 
porotahnalla päällystettyä saaristolaislimppua
mansikkakakkua
sekä cake popseja.

ohjeita linkittömiin luvassa myöhemmin.

Ja olihan meitä muistettu ihanilla lahjoilla ja erityisesti ihanilla korteilla. Mielettömän kivoja ja ihastuttavia ajatuksia saatiin lueskella :). 

Juhlien miinuksena on aina juhlien jälkeinen siivoilu... Se on siis edelleen kesken....  Keskeneräisyys ei johdu mitenkään hillittömästä sotkusta vaan enemmän laiskuudesta ja saamattomuudesta. Tänään me ehkä tsempataan....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...