Siirry pääsisältöön

brunssilla Senaatin hiilessä

Sunnuntaina suuntasimme jälleen brunssille. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Kluuvissa sijaitseva Senaatin Hiili. Suuntasimme paikalle heti 12.00 ja joko me oltiin hyvin aikaisia lintuja tai sitten väki ei nyt oikein ole löytänyt (tai ei suosi) tätä paikkaa. Meidän lisäksi nimittäin paikalla oli koko aikana 7 muuta ihmistä. Ensimmäinen brunssipaikka, missä on noin vähän väkeä....

Brunssi oli periaatteessa ihan kiva. Ruoka oli hyvää, ei tarvinnut jonotta, leivät oli hyviä, jälkkäri oli hyvää. Mutta jotenkin kaikki sitten jäi sille ihan kiva -asteelle. Ei mitään erikoista, ei mitään mikä olisi erityisesti kolahtanut (tai no saaristolaisleipä oli hyvää). Kaikki oli jotenkin vähän pliisua. Periaatteessa hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Myös henkilökunta oli pliisua. Jotenkin tuntui, että henkilökunta lähinnä juoruili keskenään ja ne oli jotenkin vaisuja. Kiireisissä paikoissa asiakaspalvelu jää ymmärrettäväksi aika vähäiseksi, mutta tuolla olisi kyllä ollut siihen aikaa....  Miinusta tuli teevalikoimasta (vain keltaista liptonia ja jotain yrttiteetä) ja mehujen puuttumisesta. Näitä kumpiakin olisi ehkä saanut tiskiltä ostettua, mutta niitä ei mitenkään mainostettu, joten ei sitten jaksanut selvitellä asiaa... Vedelläkin selvisi.

Tämä oli tähän astisista brunssikokeiluista mitäänsanomattomin

Kommentit

  1. Musta Hiili oli kanssa ihan ok. Porukkaa oli kyllä paikalla paljon, mutta ehkä jengi ei enää raahaudu paikalle, sillä ainakin meidän käyntikerralla kaikki sapuskat alkoi loppumaan kesken, ja se kyllä vihastutti ihmisiä.

    Oikein ihanaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…