Siirry pääsisältöön

brunssilla Senaatin hiilessä

Sunnuntaina suuntasimme jälleen brunssille. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Kluuvissa sijaitseva Senaatin Hiili. Suuntasimme paikalle heti 12.00 ja joko me oltiin hyvin aikaisia lintuja tai sitten väki ei nyt oikein ole löytänyt (tai ei suosi) tätä paikkaa. Meidän lisäksi nimittäin paikalla oli koko aikana 7 muuta ihmistä. Ensimmäinen brunssipaikka, missä on noin vähän väkeä....

Brunssi oli periaatteessa ihan kiva. Ruoka oli hyvää, ei tarvinnut jonotta, leivät oli hyviä, jälkkäri oli hyvää. Mutta jotenkin kaikki sitten jäi sille ihan kiva -asteelle. Ei mitään erikoista, ei mitään mikä olisi erityisesti kolahtanut (tai no saaristolaisleipä oli hyvää). Kaikki oli jotenkin vähän pliisua. Periaatteessa hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Myös henkilökunta oli pliisua. Jotenkin tuntui, että henkilökunta lähinnä juoruili keskenään ja ne oli jotenkin vaisuja. Kiireisissä paikoissa asiakaspalvelu jää ymmärrettäväksi aika vähäiseksi, mutta tuolla olisi kyllä ollut siihen aikaa....  Miinusta tuli teevalikoimasta (vain keltaista liptonia ja jotain yrttiteetä) ja mehujen puuttumisesta. Näitä kumpiakin olisi ehkä saanut tiskiltä ostettua, mutta niitä ei mitenkään mainostettu, joten ei sitten jaksanut selvitellä asiaa... Vedelläkin selvisi.

Tämä oli tähän astisista brunssikokeiluista mitäänsanomattomin

Kommentit

  1. Musta Hiili oli kanssa ihan ok. Porukkaa oli kyllä paikalla paljon, mutta ehkä jengi ei enää raahaudu paikalle, sillä ainakin meidän käyntikerralla kaikki sapuskat alkoi loppumaan kesken, ja se kyllä vihastutti ihmisiä.

    Oikein ihanaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...