Siirry pääsisältöön

Kolme kovaa...

...tai eräänlainen versioitui triathlon, tai hauskaa liikuntaa hyvässä seurassa...

Ystäväni (joka on työkaverinikin) kanssa kävelimme tässä muuan päivä töistä kotiin. Tämän jälkeen eräs päivä pyöräilimme myös töistä kotiin (itse olin pyöräillyt myös töihinkin). Ja tänään tämän kevään liikuntarupeama huipentui uintiin. Asetimme itsellemme muutama viikko sitten tavoitteeksi toteuttaa nämä kolme ja uinnin matkaksi sovimme 2 km. Kevään aikana olemme käyneet silloin sun tällöin uimassa: aina 1 km. Tänään sitten tuplattiin. Eka kilsa meni kevyesti, kevyemmin kuin kertaakaan aiemmin. Puolentoista kilometrin kohdalla päätettiin, että no kyllä me nyt se puoli kilsaa vielä jaksetaan. Ja jaksettiinhan me, vaikka välillä rupes tiukkaa tekemään.... Ehdin jo viimeisten 200 m:n aikana miettimään, että onneksi mun uintitekniikka on sen verran hyvä, että en huku, vaikka käsivoimat vähän loppuiskin. No, ei ne loppunut. Mutta poreallas, höyrysauna ja sauna todettiin kaikki tarpeellisiksi rupeaman jälkeen. Tarkoitus oli myös palkita itseämme sushilla, mutta valitsemamme paikka ei ollut auki! katastrofi. Menimme sitten Retroon (Sellossa) ja lähtihän se nälkä sielläkin. Sushihammasta jäi kyllä hieman kolottamaan.

Töissä on menossa viimeiset viikot ennen kesälomaa ja kiirettä riittää taas enemmän kuin talvella ikinä. Kokeita pitäisi tehdä, pitää ja korjata. Arvosanoja miettiä ja syöttää järjestelmään. Tukiopetusta pitäisi ehtiä järjestää. Tukioppilailla on kiireisimmät ajat menossa ja niin siis myös mulla. Ensi syksyä pitäisi suunnitella, ettei elokuussa kuole töiden alle.hengästyttää. Niin ja onhan mulla tietenkin ne tavallisetkin tunnit.  Mutta enää (tai vain... päivät ei riitä kaikkeen...) 14 työpäivää ja sitten on Lomalomalomalomalomaloma :) Sitä odotellessa.


Kommentit

  1. Mä oon sun lomalle niin kade. :) Mutta tsemppiä nyt kuitenkin vielä viimeisiin päiviin! Mä huhkin heinäkuun puoleen väliin asti. plaah!

    VastaaPoista
  2. joo, tää mun loma on kieltämättä aika kadehdittava juttu :). Kadehtisin itsekin itseäni... ;).

    Mutta kyllä se heinäkuukin tulee sieltä pian :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…