Siirry pääsisältöön

Kolme kovaa...

...tai eräänlainen versioitui triathlon, tai hauskaa liikuntaa hyvässä seurassa...

Ystäväni (joka on työkaverinikin) kanssa kävelimme tässä muuan päivä töistä kotiin. Tämän jälkeen eräs päivä pyöräilimme myös töistä kotiin (itse olin pyöräillyt myös töihinkin). Ja tänään tämän kevään liikuntarupeama huipentui uintiin. Asetimme itsellemme muutama viikko sitten tavoitteeksi toteuttaa nämä kolme ja uinnin matkaksi sovimme 2 km. Kevään aikana olemme käyneet silloin sun tällöin uimassa: aina 1 km. Tänään sitten tuplattiin. Eka kilsa meni kevyesti, kevyemmin kuin kertaakaan aiemmin. Puolentoista kilometrin kohdalla päätettiin, että no kyllä me nyt se puoli kilsaa vielä jaksetaan. Ja jaksettiinhan me, vaikka välillä rupes tiukkaa tekemään.... Ehdin jo viimeisten 200 m:n aikana miettimään, että onneksi mun uintitekniikka on sen verran hyvä, että en huku, vaikka käsivoimat vähän loppuiskin. No, ei ne loppunut. Mutta poreallas, höyrysauna ja sauna todettiin kaikki tarpeellisiksi rupeaman jälkeen. Tarkoitus oli myös palkita itseämme sushilla, mutta valitsemamme paikka ei ollut auki! katastrofi. Menimme sitten Retroon (Sellossa) ja lähtihän se nälkä sielläkin. Sushihammasta jäi kyllä hieman kolottamaan.

Töissä on menossa viimeiset viikot ennen kesälomaa ja kiirettä riittää taas enemmän kuin talvella ikinä. Kokeita pitäisi tehdä, pitää ja korjata. Arvosanoja miettiä ja syöttää järjestelmään. Tukiopetusta pitäisi ehtiä järjestää. Tukioppilailla on kiireisimmät ajat menossa ja niin siis myös mulla. Ensi syksyä pitäisi suunnitella, ettei elokuussa kuole töiden alle.hengästyttää. Niin ja onhan mulla tietenkin ne tavallisetkin tunnit.  Mutta enää (tai vain... päivät ei riitä kaikkeen...) 14 työpäivää ja sitten on Lomalomalomalomalomaloma :) Sitä odotellessa.


Kommentit

  1. Mä oon sun lomalle niin kade. :) Mutta tsemppiä nyt kuitenkin vielä viimeisiin päiviin! Mä huhkin heinäkuun puoleen väliin asti. plaah!

    VastaaPoista
  2. joo, tää mun loma on kieltämättä aika kadehdittava juttu :). Kadehtisin itsekin itseäni... ;).

    Mutta kyllä se heinäkuukin tulee sieltä pian :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj