Siirry pääsisältöön

porkkanafetapihvit


Näistä pihveistä on tullut mun tän hetken lempparilisuke jauhelihapihville yms. Viereen vielä salaattia :).

Porkkanafetapihvit
2 - 3 porkkanaa raastettuna
1 iso sipuli silputtuna + kuullotettuna
½-1 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista ja määrää sen mukaan, miltä lötköys näyttää)
n.6 rkl vehnäjauhoja (tai leseitä tms.)
1½ tl jauhettua juustokuminaa
2 kananmunaa
n.100g murennettua fetaa
ripaus suolaa

Sekoita ainekset keskenään  ja paista taikinasta ohuita rapeita pihvejä keskilämmöllä.

Ja nämä vaativat kumppaniksi ehdottomasti tsatsikia. Itse teen tällaista:

Tsatsiki
2 dl  turkkilaista jogurttia
n. 10 cm pätkä kurkkua
1 valkosipulin kynsi pieneksi silputtuna
1 rkl sitruunamehua
½ hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Rasta kurkku ja purista neste pois. Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa jonkisen aikaa.

Kommentit

  1. Kiitos tästä! Kuulostaa niin hyvältä. :) Mä olen kerran kokeillut tehdä itse juures-/kasvispihvejä, mutta ne hajosivat paistinpannulla tosi pahoin.. Meni vähän fiilis, niiden juureksien raastamisessa ym. oli nimittäin ihan tajuton urakka! Mutta sun pihvit näyttävät pysyneen hyvin koossa, näitä täytyy testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurtti tuo näihin hyvää makua, mutta mitä vähemmän sitä on, sitä paremmin pihvit tuntuvat pysyvän kasassa. Myös ilman jogurttia ne onnistuu ja silloin ainakin pysyvät kasassa. Kokeilemalla löytyy varmasti paras suhde :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …