Näistä pihveistä on tullut mun tän hetken lempparilisuke jauhelihapihville yms. Viereen vielä salaattia :).
Porkkanafetapihvit
2 - 3 porkkanaa raastettuna
1 iso sipuli silputtuna + kuullotettuna
½-1 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista ja määrää sen mukaan, miltä lötköys näyttää)
n.6 rkl vehnäjauhoja (tai leseitä tms.)
1½ tl jauhettua juustokuminaa
2 kananmunaa
n.100g murennettua fetaa
ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja paista taikinasta ohuita rapeita pihvejä keskilämmöllä.
Ja nämä vaativat kumppaniksi ehdottomasti tsatsikia. Itse teen tällaista:
Tsatsiki
2 dl turkkilaista jogurttia
n. 10 cm pätkä kurkkua
1 valkosipulin kynsi pieneksi silputtuna
1 rkl sitruunamehua
½ hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Rasta kurkku ja purista neste pois. Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa jonkisen aikaa.
Kiitos tästä! Kuulostaa niin hyvältä. :) Mä olen kerran kokeillut tehdä itse juures-/kasvispihvejä, mutta ne hajosivat paistinpannulla tosi pahoin.. Meni vähän fiilis, niiden juureksien raastamisessa ym. oli nimittäin ihan tajuton urakka! Mutta sun pihvit näyttävät pysyneen hyvin koossa, näitä täytyy testata. :)
VastaaPoistaJogurtti tuo näihin hyvää makua, mutta mitä vähemmän sitä on, sitä paremmin pihvit tuntuvat pysyvän kasassa. Myös ilman jogurttia ne onnistuu ja silloin ainakin pysyvät kasassa. Kokeilemalla löytyy varmasti paras suhde :)
Poista