Siirry pääsisältöön

grillaamista



Viikonloppuna käväisimme reissun kotikotona. Isä on aina tykännyt värkätä käsillään jotain ja kevään aikana pihapiiriimme ilmaantui ensinnäkin uusi grilli sekä grillin alle terassi... Grilli on koottu täysin vanhoista maatalouskoneista, kierrätystä, kierrätystä :). Haastavaksi grillin käytön tekee se, että sitä lämmitetään puilla. Oli yllättävän vaikeaa arvioida, kauanko grillattavat tarvitsevat kypsymisaikaa. Tällä kertaa päädyinkin grillamaan lihat isossa grillissä ja kasvikset sähkögrillissä. Toimi.

Kesän ehdoton grillausherkku on muuten täytetyt herkkusienet. Mä teen niitä ystävältäni M:ltä oppimalla tavalla:

Täytetyt herkkusienet
1 pkt pekonia
tuoreita herkkusieniä pekonien verran (eli 8 tai 9 käsittääkseni)
aurajuustoa
tikkuja

Poista jalat sienistä (mutta säästä ne grillattavaksi kuitenkin) ja täytä aurajuustolla. Kääri ympärille "pakettimaisesti" pekoni (pyri siis saamaan sieni mahdollisimman hyvin piiloon). Kiinnitä tikulla.

Grillaaminen kannattaa aloittaa näillä. Sieniä käristellään, kunnes pekoni alkaa olla sopivan väristä (ei liian rapeaa, mutta selkeästi paistunutta kuitenkin) ja tämän jälkeen ne siirretään jonnekin lämpimään paikkaan odottelemaan. Esim. kaasugrillin ylätasolle tai itse laitoin ne puulämmitteisen grillin yläritilälle. Ja pekonista irronneessa rasvassa onkin hyvä paistaa sitten kasvikset (esim. ne sienistä jääneet jalat, kesäkurpitsaa, paprikaa...)

Kommentit

  1. Onpas hienon näköinen toi grilli! :) Me mennään grilliostoksille vielä tällä viikolla, aika noloa kun grillikausi on vieläkin avaamatta.. Onneksi juhannuksena päästään mun kotikotiin grillaamaan! Iskä osaa sen homman paremmin kuin kukaan. :)

    VastaaPoista
  2. oi, grilliostoksille :)
    Mäkin hankkisin mielelläni kaasugrillin, mutta tyydyn nyt kuitenkin toistaiseksi (tila asettaa rajoituksia) sähkögrilliin...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...