Siirry pääsisältöön

Yobot ja Helsinki-päivä

Eräs ihana aurinkoinen lämmin päivä suuntasin Petran kanssa helsinkeilemään päiväksi. Aluksi kävimme katsastamassa Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon välissä sijaitsevan Paviljongin. Satuimme valitsemaan juurikin sellaisen päivän ja kellonajan, jolloin ei ollut mitään varsinaista tapahtumaa Paviljongissa. Joimme sitten vain teetä ja juoruilimme :).

Tämän jälkeen olikin hyvä käydä katsastamassa yksi divari ja suunnata sitten etsimään lounasta. Aikomuksenamme oli mennä syömään Namuun, mutta sepä aukaisikin ovensa vasta illaksi. Koska nälkä oli jo hirmuinen, piti keksiä nopeasti plan b. Suuntasimmekin lähellä olevaan Morrison´siin, jossa oli vallan kiva lounaslista ja vatsat tulivat täyteen :).

Mutta koska tunnetusti ihmisellä on kaksi vatsaa, pääruokavatsa ja jälkkärivatsa, niin tokihan meidän oli vielä suunnattava jälkkäreille. Ratikalla puksuttelimmekin Yobotiin. Frozen yogurt olikin vallan kiva uusi tuttavuus. Ensin pehmiskoneen näköisestä laitteesta otettiin itselle sopiva määrä jäätelöjogurttia (vai miksi sitä nyt sitten pitäisikin kutsua). Valita sai joko vaniljaa, melonia tai sekoitusta. Tämän jälkeen annos sitten tuunattiin (muutakaan sopivaa sanaa en keksinyt :/ ) itselle sopivaksi. Annokseen sai lisätä erilaisia karkkeja, keksejä, pähkinöitä, marjoja, muroja, siemeniä jne.

 Lopuksi sitten koko komeus vaa'alle ja hinta tuli painon mukaan.

Koska sää todellakin suosi, niin kipitimme annostemme kanssa Töölönlahden rantaan.

Oli kerrassaan loistava Helsinki-päivä :). Samaisesta päivästä voit lukea myös täältä.

Kommentit

  1. Yum, tuota jääjogurttia haluaisin kyllä kokeilla!

    Teidän päivänne kuulosti kyllä tosi ihanalta - tuollaiset "tyttöjen päivät" ovat ihan parhautta :)

    VastaaPoista
  2. suosittelen kokeilemaan, oli aika herkullista :)

    VastaaPoista
  3. Voi vaan kuvitella, että hyvää on. Jotenkin toi Frozen Jugurt tuntuu olevan nyt tosi in. Mulla vaan ei ole minkäänlaista kokemusta siitä. Pitäisi kyllä päästä maistamaan. Löytyisköhän mansestakin jostain jugurttibaaria?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…