Siirry pääsisältöön

glögille kavereita

Jouluun kuuluu ehdottomasti glögi... Ja joulu alkaa marraskuussa, ööh. No glögikausi ainakin alkaa marraskuussa.... Mä en mitenkään hifistele glögien kanssa. Pidän yleensä glögistä kuin glögistä. Eniten alkoholittomista.

Glögi-iltojakin on tullut pidettyä tässä kuussa niin yksin kuin ystävien kanssa. Glögi toimii loistavasti yksinään. Mielettömän hyvin piparien ja aurajuuston kanssa. Mutta välillä pitää kokeilla jotain ruokaisempaakin ja uutta kokeilua.

Eräs ilta ystäväni P tuli kyläilemään ja tuomaan jenkkimatkan tuliaiskengät. oih ja voih. Uudet tennarit on aina niin kivat. Nämä päätyvät nyt ensin sisäkengiksi töihin ja keväällä pääsevät sitten ulkoilemaan. P:lle tarjosin glögin kanssa sushimaisia lohiwrappeja. Tämä ei ole ehkä paras resepti, mitä olen kokeillut, mutta olivat kuitenkin hyviä ja täyttäviä ja sopivat ihan kivasti glögin kanssa.

Sushimaiset lohiwrapit
2 vehnätortillaa
n.70g maustamatonta tuorejuustoa
150g kylmäsavustettua lohta viipaleina
½ avokado
1 porkkana

Kuori ja viipaloi porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado myös ohuiksi viipaleiksi. Levitä tuorejuusto tortilloille. Asettele kalaviipaleet vieri viereen tortilloille. Laita avokadot ja porkkanatikut tortillan toiseen reunaan ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa  parin cm:n viipaleiksi.

Kommentit

  1. Onpas hauska idea! Noihan näyttää ihan susheilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja ne maistuukin osittan susheille :). ...tosin normisushit on musta kuitenkin parempia...

      Poista
  2. Nami! Hyvältä näyttää ja varmasti maistuu myös :)

    Ja niin, täysin samaa mieltä, että glögi+joulupiparit+sinihomejuusto = perfect!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj