Siirry pääsisältöön

glögille kavereita

Jouluun kuuluu ehdottomasti glögi... Ja joulu alkaa marraskuussa, ööh. No glögikausi ainakin alkaa marraskuussa.... Mä en mitenkään hifistele glögien kanssa. Pidän yleensä glögistä kuin glögistä. Eniten alkoholittomista.

Glögi-iltojakin on tullut pidettyä tässä kuussa niin yksin kuin ystävien kanssa. Glögi toimii loistavasti yksinään. Mielettömän hyvin piparien ja aurajuuston kanssa. Mutta välillä pitää kokeilla jotain ruokaisempaakin ja uutta kokeilua.

Eräs ilta ystäväni P tuli kyläilemään ja tuomaan jenkkimatkan tuliaiskengät. oih ja voih. Uudet tennarit on aina niin kivat. Nämä päätyvät nyt ensin sisäkengiksi töihin ja keväällä pääsevät sitten ulkoilemaan. P:lle tarjosin glögin kanssa sushimaisia lohiwrappeja. Tämä ei ole ehkä paras resepti, mitä olen kokeillut, mutta olivat kuitenkin hyviä ja täyttäviä ja sopivat ihan kivasti glögin kanssa.

Sushimaiset lohiwrapit
2 vehnätortillaa
n.70g maustamatonta tuorejuustoa
150g kylmäsavustettua lohta viipaleina
½ avokado
1 porkkana

Kuori ja viipaloi porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado myös ohuiksi viipaleiksi. Levitä tuorejuusto tortilloille. Asettele kalaviipaleet vieri viereen tortilloille. Laita avokadot ja porkkanatikut tortillan toiseen reunaan ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa  parin cm:n viipaleiksi.

Kommentit

  1. Onpas hauska idea! Noihan näyttää ihan susheilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja ne maistuukin osittan susheille :). ...tosin normisushit on musta kuitenkin parempia...

      Poista
  2. Nami! Hyvältä näyttää ja varmasti maistuu myös :)

    Ja niin, täysin samaa mieltä, että glögi+joulupiparit+sinihomejuusto = perfect!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...