Siirry pääsisältöön

Serranonkinkkusalaatti

Tämä oli todella herkullinen iltapalakokeilu. Ja hyvän leivän kanssa kävisi myös ihan ruokaruoastakin. Toimii varmasti parhaiten laakealta astialta tarjoiltuna. Nam!

Serranonkinkkusalaatti
1 pkt serranonkinkkua
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
n. 10 cm pätkä kurkkua
n. 1/2 rasiaa vihreitä viinirypäleitä
1/2-1 dl pinjansiemeniä
n. 50 g parmesaania
1 jääsalaatti

kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaa

Levitä kinkkuviipaleet yksitellen leivinpaperin päälle pellille. Paahda niitä uunissa 225 asteessa 8 - 10 minuuttia. Ole kuitenkin tarkkana, etteivät kinkut pala. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leikkuupinta ylös päin pellille (jos saat ne mahtumaan kinkkujen kanssa samalle pellille, niin laita toki yhdellä kerralla kaikki). Valuta tomaattien päälle öljyä ja rouhi lisäksi mustapippuria pinnoille. Paista tomaatteja uunissa myös 8 - 10 minuuttia. 
Anna kinkkujen ja tomaattien jäähtyä. Pilko salaatti ja kurkku kulhoon, puolita viinirypäleet + lisää. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää. Höylää juustohöylällä parmesaanista lastuja sekaan. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja murustele paahtuneet kinkut sekaan myös. Sekoita.

Kommentit

  1. Tää kuulostaa maukkaalta! Kinkut voi muuten hyvin paistaa pannulla pekonin tapaan, jos uuni tuntuu vievän liian kauan aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuleeko kinkuista silloin pekonimaisia vai rapeita murusteltavia? pekoneitakin paistelin yks päivä uunissa painon alla ja niistäkin sai aikaiseksi murusteltavia keiton päälle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…