Siirry pääsisältöön

Serranonkinkkusalaatti

Tämä oli todella herkullinen iltapalakokeilu. Ja hyvän leivän kanssa kävisi myös ihan ruokaruoastakin. Toimii varmasti parhaiten laakealta astialta tarjoiltuna. Nam!

Serranonkinkkusalaatti
1 pkt serranonkinkkua
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
n. 10 cm pätkä kurkkua
n. 1/2 rasiaa vihreitä viinirypäleitä
1/2-1 dl pinjansiemeniä
n. 50 g parmesaania
1 jääsalaatti

kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaa

Levitä kinkkuviipaleet yksitellen leivinpaperin päälle pellille. Paahda niitä uunissa 225 asteessa 8 - 10 minuuttia. Ole kuitenkin tarkkana, etteivät kinkut pala. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leikkuupinta ylös päin pellille (jos saat ne mahtumaan kinkkujen kanssa samalle pellille, niin laita toki yhdellä kerralla kaikki). Valuta tomaattien päälle öljyä ja rouhi lisäksi mustapippuria pinnoille. Paista tomaatteja uunissa myös 8 - 10 minuuttia. 
Anna kinkkujen ja tomaattien jäähtyä. Pilko salaatti ja kurkku kulhoon, puolita viinirypäleet + lisää. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää. Höylää juustohöylällä parmesaanista lastuja sekaan. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja murustele paahtuneet kinkut sekaan myös. Sekoita.

Kommentit

  1. Tää kuulostaa maukkaalta! Kinkut voi muuten hyvin paistaa pannulla pekonin tapaan, jos uuni tuntuu vievän liian kauan aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuleeko kinkuista silloin pekonimaisia vai rapeita murusteltavia? pekoneitakin paistelin yks päivä uunissa painon alla ja niistäkin sai aikaiseksi murusteltavia keiton päälle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...