Siirry pääsisältöön

juhlien jälkeen

Tänään on ollut puolikoomapäivä.
Asiaan ehkä hieman vaikuttaa eilisillan juhlat = illallinen. Ja toki kellojen siirto. Varsinkin siis jälkimmäinen.... no, ei ehkä oikeesti. Oma moka, että tuli valvottua myöhään..

Mutta olihan meillä mukavaa. Niin mukavaa, että kamera unohtui täysin kaapin päälle. Illan saldona siis nolla kuvaa... Menun sentään muistin ikuistaa ennen vieraiden saapumista.

Illan konseptina oli, että kylään tulivat kaksi pariskuntaa, sekä toisen pariskunnan muille täysin tuntematon ystäväpariskunta. Ideana oli tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa hieman elämänpiiriä. Kaksi tuttuakin pariskuntaa olivat toisilleen osittain tuntemattomia. Iän vaihteluväli oli 25 vuotta ja toimi loistavasti. Olen viime aikoina pyrkinyt pois siitä ajatuksesta, että tapailisin pääsääntöisesti vain suunnilleen oman ikäisiäni tai omassa elämänvaiheessani olevia ihmisiä. Ja suosittelen. Keskustelut on paljon monipuolisempia ja silti yhdistäviä tekijöitä eri ikäryhmissä löytyy paljon.

Tänään olen sitten tiskannut astioita ja täyttänyt astianpesukonetta ahkerasti (kolmen ruokalajin illallinen kahdeksalle ihmisille aiheuttaa paljon tiskiä...). Tehnyt yhden kurssin etätehtävän lähes valmiiksi, kuunnellut musiikkia (minä! tätä ei usein satu, jäi selvästi eilisestä päälle), pyöräillyt huoltoasemalle täyttämään pyörän renkaat (vakaana aikomuksena pyöräillä pitempikin lenkki...) ja tullut takaisin suorinta reittiä (ei sitten jaksanutkaan). Istunut parvekkeella nauttien teestä, auringosta ja hyvästä kirjasta (näitäkin on viime aikoina taas löytynyt, olen hämmentynyt).

Tervetuloa uusi viikko :)

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Ja olikin sitä :). Luulen, että tällä samalla konseptilla vietetään iltaa toistekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...