Siirry pääsisältöön

Synttäribrunssi

Viime viikko oli ehdottomasti kiireisin taas vähään aikaan.
Asiaan saattoi kyllä himppasen vaikuttaa se, että järkkäsin ystävilleni synttäribrunssin täällä meillä kotona. Viime viikolla siis siivottiin, hoidettiin sisustuksia loppuun (kuten asennettiin verhokiskoja ja ripustettiin verhoja), suunniteltiin ruokia, käytiin kaupassa, ja taas siivottiin...

Ja nyt näin juhlien jälkeen voi todeta, että
on edelleen siistiä (wow! juhlista on kuitenkin kohta jo viikko)
sisustus alkaa olla vihdoin ja viimein valmis
things to do -listalla ei ole miljoonaa asiaa
omistan pastakoneen (jee!)
sain ihania lahjoja, kuten mielettömän ihanat siniset korvikset
mulla on paljon ihastuttavia kukkasia (ja ne on vielkin hengissä :))
ja että hauskaa oli :)

Tällä kertaa brunssin alkuun sai nauttia skumpan lisäksi blinivohveleista (reseptistä olen kirjoitellut täällä). Seisovasta pöydästä löytyi sitten saaristolaisleipää (ohjeesta olen kirjoitellut täällä) porolevitteellä, couscoussalaattia (resepti täällä), lämmintä perunasalaattia (klik!) savusiian kera, tavallista salaattia, fetapiirakkaa (klik klik), daim-piirakkaa (klik)sekä mokkapaloja. Myös paahtoleivät, leikkeleet, jogurtti + marjat löytyivät pöydästä.

Porolevite on muuten helppo tehdä ja todella maistuva. Reseptin sain ystävältäni L:ltä, tosin en ole enää varma, että oliko alkuperäinen resepti mun, jota L sitten muokkaili. Hyvää tämä on kuitenkin :).

Porolevite
100g kylmäsavuporoa
1 punasipuli
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200g savuporotuorejuustoa
silputtua persiljaa sopivasti
ripaus pippuria

Pilko kylmäsavuporo, punasipuli sekä persilja. Vatkaa kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua mielellään yön yli.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…