Siirry pääsisältöön

Synttäribrunssi

Viime viikko oli ehdottomasti kiireisin taas vähään aikaan.
Asiaan saattoi kyllä himppasen vaikuttaa se, että järkkäsin ystävilleni synttäribrunssin täällä meillä kotona. Viime viikolla siis siivottiin, hoidettiin sisustuksia loppuun (kuten asennettiin verhokiskoja ja ripustettiin verhoja), suunniteltiin ruokia, käytiin kaupassa, ja taas siivottiin...

Ja nyt näin juhlien jälkeen voi todeta, että
on edelleen siistiä (wow! juhlista on kuitenkin kohta jo viikko)
sisustus alkaa olla vihdoin ja viimein valmis
things to do -listalla ei ole miljoonaa asiaa
omistan pastakoneen (jee!)
sain ihania lahjoja, kuten mielettömän ihanat siniset korvikset
mulla on paljon ihastuttavia kukkasia (ja ne on vielkin hengissä :))
ja että hauskaa oli :)

Tällä kertaa brunssin alkuun sai nauttia skumpan lisäksi blinivohveleista (reseptistä olen kirjoitellut täällä). Seisovasta pöydästä löytyi sitten saaristolaisleipää (ohjeesta olen kirjoitellut täällä) porolevitteellä, couscoussalaattia (resepti täällä), lämmintä perunasalaattia (klik!) savusiian kera, tavallista salaattia, fetapiirakkaa (klik klik), daim-piirakkaa (klik)sekä mokkapaloja. Myös paahtoleivät, leikkeleet, jogurtti + marjat löytyivät pöydästä.

Porolevite on muuten helppo tehdä ja todella maistuva. Reseptin sain ystävältäni L:ltä, tosin en ole enää varma, että oliko alkuperäinen resepti mun, jota L sitten muokkaili. Hyvää tämä on kuitenkin :).

Porolevite
100g kylmäsavuporoa
1 punasipuli
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200g savuporotuorejuustoa
silputtua persiljaa sopivasti
ripaus pippuria

Pilko kylmäsavuporo, punasipuli sekä persilja. Vatkaa kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua mielellään yön yli.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...