Siirry pääsisältöön

Oittaan kartanon brunssi


Tämä ihastuttava kartano sijaitsee Oittaalla, eli Bodomin järven rannalla Kehä III:n ulkopuolella juuri ja juuri. Sunnuntaina suuntasimme tänne Petran kanssa pääsiäisbrunssille. Sää oli loistava ja vaikutti varmasti osaltaan siihen, kuinka kivalta tämä brunssi tuntui. Hintaa brunssilla oli 28€/pää, joka on kohtuullisen paljon. Kuitenkin tällä kertaa tämän summan maksaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta. Palvelu oli hyvää, rakennus ja sisustus olivat ihastuttavia ja ruoka oli mielettömän hyvää. 
Aluksi pöytään tuotiin pienet pirtelöshotit. Kiva extra.Alkuruokana oli tarjolla erilaisia salaatteja, joiden kanssa ei oltu kikkailtu mitenkään ihmeellisesti. Maut olivat kuitenkin mielettömän hyviä. Perussalaatti esimerkiksi oli suorastaan suussa sulavaa. Kastikkeessa oli pakko olla joku jippo. Pääruoatkin olivat hyviä, mutta kuten erittäin usein, eivät vieneet voittoa alkuruoilta. Pääruokana oli lammasta, lohta sekä valkosipuliyrttikermaperunoita. Jälkkäriksi löytyi mämmiä (ihmeellistä, mutta sekin tuntui maistuvan paremmalle kuin kotona) sekä mansikkatäytekakkua (oli muuten parasta, mitä oon ikinä syönyt).
Brunssin jälkeen kävelimme vielä hieman kartanon ympäristössä. Aivan vierestähän löytyy vanha kivinavetta, jonka kahvilaa olen kuullut myös kovasti kehuttavan. Samoin vieressä on hiekkaranta, Angry Birds -puisto sekä muutama samoiltava polku. Saattaapa olla, että tässä kesän aikana suuntaan tänne jonkun kummilapsen/lapsivieraan kanssa.  

Oittaan kartanon vessassa oli muuten kiva peili :)


Kommentit

  1. Tosi kiva kuulla, että tekin piditte brunssista! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…