Siirry pääsisältöön

Oittaan kartanon brunssi


Tämä ihastuttava kartano sijaitsee Oittaalla, eli Bodomin järven rannalla Kehä III:n ulkopuolella juuri ja juuri. Sunnuntaina suuntasimme tänne Petran kanssa pääsiäisbrunssille. Sää oli loistava ja vaikutti varmasti osaltaan siihen, kuinka kivalta tämä brunssi tuntui. Hintaa brunssilla oli 28€/pää, joka on kohtuullisen paljon. Kuitenkin tällä kertaa tämän summan maksaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta. Palvelu oli hyvää, rakennus ja sisustus olivat ihastuttavia ja ruoka oli mielettömän hyvää. 
Aluksi pöytään tuotiin pienet pirtelöshotit. Kiva extra.Alkuruokana oli tarjolla erilaisia salaatteja, joiden kanssa ei oltu kikkailtu mitenkään ihmeellisesti. Maut olivat kuitenkin mielettömän hyviä. Perussalaatti esimerkiksi oli suorastaan suussa sulavaa. Kastikkeessa oli pakko olla joku jippo. Pääruoatkin olivat hyviä, mutta kuten erittäin usein, eivät vieneet voittoa alkuruoilta. Pääruokana oli lammasta, lohta sekä valkosipuliyrttikermaperunoita. Jälkkäriksi löytyi mämmiä (ihmeellistä, mutta sekin tuntui maistuvan paremmalle kuin kotona) sekä mansikkatäytekakkua (oli muuten parasta, mitä oon ikinä syönyt).
Brunssin jälkeen kävelimme vielä hieman kartanon ympäristössä. Aivan vierestähän löytyy vanha kivinavetta, jonka kahvilaa olen kuullut myös kovasti kehuttavan. Samoin vieressä on hiekkaranta, Angry Birds -puisto sekä muutama samoiltava polku. Saattaapa olla, että tässä kesän aikana suuntaan tänne jonkun kummilapsen/lapsivieraan kanssa.  

Oittaan kartanon vessassa oli muuten kiva peili :)


Kommentit

  1. Tosi kiva kuulla, että tekin piditte brunssista! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...