Siirry pääsisältöön

Tallinna: Leib Resto ja Aed


Tallinna-viikonlopun kokeilut alkoivat Leib Resto ja Aedista. Ihastuttava puutarhaympäristö oli iso osa tätä ravintolakokemusta. Eikä ruoassakaan ollut valittamista.Tämä olikin viikonlopun ravintoloista ainut, johon ei ollut pöytävarausta. Ja hieman tiukkaa meinasi tehdä, satuimme kuitenkin sopivasti saumaan, jossa meillä oli 60 minsaa aikaa syödä ennen pöytämme siirtymistä eteenpäin.

Vaikkakin sää oli hieman epävakainen koko Tallinnan reissun ajan (ja sunnuntaina satoi ja satoi ja satoi), niin uskaltauduimme Leib Restossa syömään ulkosalla. Ja kyllähän sitä loppujen lopuksi hyvin tarkeni. Ja edelleen, ne näkymät.
H (useimmiten jo seuralaisenani viime aikoina teksteissä pyörinyt) valitsi annoksekseen maksaa ja oli siihen mielettömän tyytyväinen. Itse päätin mennä hieman pienemmällä syömisellä ja päädyin kasvisannokseen, josta en kyllä oikein ollut selvillä, mitä se on. Listassa luki näin: "Spring cabbage
with green beans, puffed buckwheat and burnt cabbage oil". Ja annos näytti tältä:
Hieman annoksen nähtyäni olin, että hmm. MUTTA tää oli ihan törkeen hyvää. Voisi sanoa, että se oli kaalta liemessä. Ehkä jonkinlainen kesäkeiton versio. Mutta oli mitä oli, se oli hämmentävän hyvää. Jälkkärit syötiin sitten kuitenkin myös (oli ehkä virhe, vatsa oli pois lyllertäessä niiiin täynnä) ja nekin oli herkullisia. Loistava ravintolakokemus.

Vinkkinä tähänkin ravintolaan, pöytävaraus kannattaa tehdä.

Kommentit

  1. Tuo on loistopaikka! Itsekin kävin kokeilemassa, meillä oli varaus joten saatiin istua oikein pitkän kaavan mukaan. Tosiaan, varaus on erinomainen vinkki!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...