Siirry pääsisältöön

Loop: toinen kerta toden sanoo

Lapinlahden entisellä mielisairaala-alueella sijaitseva Loop oli tällä kertaa brunssiryhmän kokeilulistalla (muutama viikko sitten). Itsehän kävin toisen seurueen kera paikassa noin 3 vuotta sitten, jolloin kokemus ei ollut ehkä aivan onnistunein (voit lukea siitä täältä).

Tällä kertaa kokemus oli kuitenkin huomattavasti parempi. Ensinnäkin vanhaa sairaalarakennusta oli nyt sisältä selkeästi remontoitu. Tila ei ollut enää sairaalamainen vaan kiva tila, jossa on ravintola, kahviloita, taidetta yms. Itse ympäristöhän on mitä kaunein ja ikkunoista avautuvat maisemat ovat hienoja.
Ruokaan oli tällä kertaa selkeästi panostettu enemmän kuin kolme vuotta sitten. Tai sitten hävikkiruokasaldo oli ollut hieman parempi. Alkupalat olivat hyviä. Leipien kanssa oli tarjolla todella herkullisia levitteitä ja salaatit olivat hyviä (eivätkä tuntuneet tai näyttäneet yhtään vanhentuneilta).
Pääruokana oli kasvislasagnea, joka oli ihan perushyvää. Ei vienyt kieltä mennessään, mutta oli maultaan ja rakenteeltaan kiva. Jälkkäreitä oli myös runsaasti ja niissäkään ei ollut mitään vikaa. Homma toimi.
Ja miten homma toimii. Loopin tyypit keräävät siis hävikkiruokaa kaupoilta sekä tuottajilta. Raaka-aineet ovat kuitenkin aina syötäviä (eivät siis pilaantuneita/vanhentuneita). Lisäksi Loop vielä pyrkii palkkaamaan työttömiä nuoria, maahanmuuttajia sekä pitkäaikaistyöttömiä. Hyvää siis monella tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...