Siirry pääsisältöön

Loop: Hävikkiruokabrunssi

Lapinlahden sairaala-alueella (siis entisellä sairaala-alueella, siis entisessä mielisairaalassa) on ruvennut viime aikoina tapahtumaan. Viime kesänä olimme aivan hervottoman hauskoissa kesäjuhlissa omenapuutalossa, joka sijaitsee sairaalarakennuksen kupeessa. Tänä vuonna tallustimme taas alueelle, tällä kertaa tosin keskellä sunnuntaipäivää. Sairaalarakennukseen on avautunut nimittäin hävikkiruokaravintola Loop.

Alunperin brunssia varaillessamme haaveilimme puistobrunssista (joka käsittääkseni on sairaalan asfalttipihalla, mutta ulkona kuitenkin). No, nämä huonot säät ilmaantuivat ja brunssin nautimme kokonaan sisätiloissa.

Sisätilat olivat aika kolkot. Mielisairaalamaiset. Kaikuvat. Sikäli oli hauska päästä sisälle katsomaan paikkaa, koska mun ja H:n "Jos voittaisimme hirmuisen summan rahaa" -unelma oli ostaa Lapinlahden sairaala (jos se olisi myynnissä) ja palkata hirmuisen hyviä ihmisiä ensin suunnittelemaan remontti, joka kunnioittaisi paikan luonnetta, mutta vähentäisi esim. sitä kaikumista. Sitten sinne hirmuisen hyvät ihmiset ideoisivat erilaisia ideoita, ja sinne perustettaisiin ravintola tai pari ja nuorisolle erilaista toimintaa. No, tuo haave on silleen kiva, mutta pitäisi ensin lotota tai tehdä jotain sen eteen, että voitettaisiin sitä rahaa (mitä ei kyllä todennäköisyyksien mukaan ikinä voiteta). 

Mutta sitten siihen brunssiin. Tykkään hävikkiruokaideasta ihan älyttömästi. Tämä on just oikea tapa vähentää ympäristön kuormitusta roskiin heitetystä ruoasta. On todella hienoa, että on saatu aikaiseksi ravintola, joka tekee tosissaan ruokaa niistä aineksista, jotka muuten menisivät roskiin. 

MUTTA, me ei vaan ihan lämmetty niille ruoille :/. Tai no, jos olisin ollut yksin syömässä, olisin varmaan voinut todeta, että ruoka oli ihan perushyvää. Mä närpin salaattikulhosta itselleni ne salaatinlehdet, jotka näyttivät varmasti hyviltä (muut seurueestani eivät olleet niin tarkkoja ja saivatkin ikäviä jo hieman mädäntyneitä salaatinlehtiä). Buffettipöytä oli suhteellisen runsas ja siinä oli hyviä makuja. Tämä osio onnistui siis hyvin (lukuunottamatta niitä salaatinlehtiä). Keitto oli, tuota näin nätisti sanottuna, rumin keitto, minkä olen ikinä nähnyt. Mutta se oli todella hyvää sienikeittoa. Tosin keitto olisi voinut kaivata hieman kermaa, mutta jos sitä ei ole osunut päivän saldoon, niin ymmärrän, ettei sitä ole voitu keittoonkaan laittaa. Mutta se ulkonäkö ei kyllä ollut houkutteleva. Ei yhtään. Mutta korostan silti edelleen, että maku oli hyvä. 

Pääruoaksi sai valita kasvisversion tai kalan. Itse otin kasvisversion, joka oli oikein hyvä riisillä ja sienillä täytetty paprika. Annos näytti ihan nätiltä ja se oli hyvää. Muut sitten menivät ojasta allikkoon ja ottivat kalaa. Kala oli lohta ja se tuota ei näyttänyt hyvältä eikä oikein maistanutkaan hyvältä. Veikkaisin, että se oli keitetty jonkinlaisessa hauteessa kypsäksi (siitä ulkonäkö) ja ilmeisesti se vei makuakin jotenkin. Kala oli kumimaista ja itse asiassa aika pahaa. Lisukkeetkaan eivät oikein parantaneet annosta. Höh. 

Summa Summarum: Hävikkiruokabrunssi voi olla hyvin onnistunut kokeilu, tai sitten saattaa käydä huonompi tuuri. Mutta kuitenkin, idea on aivan loistava. Ja ymmärrän, että reseptien kehittely on hieman haastavaa, jos joka kerta on eri ainekset käytettävissä. Mutta kannatettava idea anyway. Hintaa tällä brunssilla oli aikuisilta 20e. Lapsilta hinta tais olla aina euron per ikävuosi. 

Kommentit

  1. Mua kiinnostaa tää Loop paitsi erinomaisen idean takia, myös siksi, että yksi homman pääjehuista on mun rakkaan ystävän serkku, jonka oon pariin otteeseen tavannut.

    VastaaPoista
  2. Ja kannattaa kyllä ehdottomasti käydä kokeilemassa, vaikka meidän kokemus ei ihan kiitettävään yltänytkään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...