Sunnuntaina ostimme ja perkasimme (ja pakastimme) tämän kesän mansikat. Niitä on hyvä sitten laittaa smoothieihin pitkin talvea. Mansikoista innostuneena teimme talouden teinin (tai no teini teki, allekirjoittanut ohjeisti + toimi apukäsinä) kanssa todella helpon mansikkakakun.
Mansikkakakku
Mansikkakakku
1 valmis täytekakkupohja
mansikoita n. 1 litra
mansikoita n. 1 litra
1 prk kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa
hieman sokeria
hieman maitoa/mehua
Hankin elämäni ensimmäisen kerran valmiin täytekakkupohjan ja se oli kyllä todella helppo ja nopea tapa tehdä kakku. Niin helppo, että tämä pitää muistaa jatkossakin.
Mutta siis käytännössä kakku toimii näin. Vatkaa kuohukerma ja lisää hieman sokeria. Sekoita sitruunarahka kermavaahdon sekaan. Kostuta kakkupohjan alin osa maidolla tai mehulla. Levitä päälle noin neljäsosa kermavaahdon ja rahkan seoksesta. Levitä tähän päälle viipaloituja mansikoita. Nosta toinen osa pohjasta päälle ja toista sama. Nosta päälle kansi ja levitä tähän päälle loput kermavaahtorahkaseoksesta. Halutessasi voit myös hifistellä ja laittaa seosta myös kakun reunoille. Ja lopuksi paljon mansikoita viipaloituina päälle.
Mutta siis käytännössä kakku toimii näin. Vatkaa kuohukerma ja lisää hieman sokeria. Sekoita sitruunarahka kermavaahdon sekaan. Kostuta kakkupohjan alin osa maidolla tai mehulla. Levitä päälle noin neljäsosa kermavaahdon ja rahkan seoksesta. Levitä tähän päälle viipaloituja mansikoita. Nosta toinen osa pohjasta päälle ja toista sama. Nosta päälle kansi ja levitä tähän päälle loput kermavaahtorahkaseoksesta. Halutessasi voit myös hifistellä ja laittaa seosta myös kakun reunoille. Ja lopuksi paljon mansikoita viipaloituina päälle.
Tarjoile pian tekemisen jälkeen, jotteivat mansikat värjää liikaa kermavaahtoa.
Meillä tämä kakku toimi myös kahden teinin synttärikakkuna ukin kahvihetkellä (näin koronan jälkimainingeissa olemme tavanneet ukkia vain pienellä porukalla). Toisen teinin valinnasta kakun päälle päätyivät myös yksisarviset.
Kommentit
Lähetä kommentti