Näin kesäisin ruokavalioni siirtyy enemmän ja enemmän salaattipitoisempaan suuntaan. Kovinkaan paljon ei lämpimillä ilmoilla tule lämpimiä ruokia harrastettua. Tai sitten ne ovat tällaisia kompromissilämpimiä...
Parin kesän suuri suosikkini on
Mozzarella-tomaatti-rucolapizza
Pohjaksi tavallinen pizzapohja. Itse olen tehnyt sen yleensä näin:
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ hiiva
½ tl suolaa
n. 4dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Pohjaa olen kohottanut n.30 min ja sen jälkeen levittänyt sen pellille. Pohjan päälle olen laittanut peston ja tomaattipyreen sekoitusta (2 miniprk tomaattipyreetä, n. 3rkl pestoa) ja tähän päälle 1 pss juustoraastetta (itse olen useimmiten käyttänyt emmental-mozzarellajuustoraastetta).
Ja sitten pizza uuniin 225 asteeseen n. 15 minuutiksi.
Paistamisen jälkeen sitten päälle rucolaa revittynä, basilikan lehtiä, puolitettuja kirsikkatomaatteja (koko pellille olen käyttänyt yleensä yhden rasian) ja pieniä mozzarellapalloja myös puolitettuna (yksi paketti pellilliselle). Sitten päälle vielä hieman mustapippuria ja oliiviöljyä.
Ja hyvää on :)
Parin kesän suuri suosikkini on
Mozzarella-tomaatti-rucolapizza
Pohjaksi tavallinen pizzapohja. Itse olen tehnyt sen yleensä näin:
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ hiiva
½ tl suolaa
n. 4dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Pohjaa olen kohottanut n.30 min ja sen jälkeen levittänyt sen pellille. Pohjan päälle olen laittanut peston ja tomaattipyreen sekoitusta (2 miniprk tomaattipyreetä, n. 3rkl pestoa) ja tähän päälle 1 pss juustoraastetta (itse olen useimmiten käyttänyt emmental-mozzarellajuustoraastetta).
Ja sitten pizza uuniin 225 asteeseen n. 15 minuutiksi.
Paistamisen jälkeen sitten päälle rucolaa revittynä, basilikan lehtiä, puolitettuja kirsikkatomaatteja (koko pellille olen käyttänyt yleensä yhden rasian) ja pieniä mozzarellapalloja myös puolitettuna (yksi paketti pellilliselle). Sitten päälle vielä hieman mustapippuria ja oliiviöljyä.
Ja hyvää on :)
Kommentit
Lähetä kommentti