Siirry pääsisältöön

Pasta alla norma

Useita vuosia sitten kävimme lomailemassa viikon Sisiliassa. Reissu oli kerrassaan mahtava ja Sisilia valloitti sydämen kyllä täysin. Ruokapuolelta parhaiten jäi mieleen Pasta alla norma (itse en ole kovin kalan ystävä, joten kasvisruoat miellyttivät enemmän...), jota onkin sitten tullut tehtyä aika vakituisesti reissun jälkeen. Usemapaa ohjetta on tullut kokeiltua, mutta nykyisin oma Pasta alla normani valmistuu suunnilleen tällä ohjeella:

Pasta alla Norma (kahdelle)
1 munakoiso
1 pieni sipuli
5 kunnolla kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
Ricotta-juustoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(chilimauste)
Tuorepasta

Viipaloi munakoiso n.½ cm viipaleiksi. Kuumenna öljy (tätä tarvitsee reilusti) pannulla ja paista munakoisoviipaleet pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolin. Viipaleita on hyvä tarkkailla aika ahkerasti, etteivät ne pala. Paistamisen jälkeen leikkaa viipaleet esim. neljään tai kuuteen osaan ja siirrä syrjään odottamaan.

Kuullota pannulla pilkottu sipuli ja pilkottu valkosipuli. Voit lisätä tässä vaiheessa myös hieman chilimaustetta pannulle. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja anna muhia kastikkeeksi. Periaatteessa mitä kauemman kastike saa muhia sitä parempi. Lisää kastikkeeseen munakoisot ja mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen ricottajuustoa ehkä n. puolen purkin verran. Juuston ei tarvitse sulaa kastikkeeseen. Keitä pasta (itse käytän useimmiten tuorepastaa, mutta usein tämä ruoka tarjotaan pennepastan kera) ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa tuoreen basilikan kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...