Useita vuosia sitten kävimme lomailemassa viikon Sisiliassa. Reissu oli kerrassaan mahtava ja Sisilia valloitti sydämen kyllä täysin. Ruokapuolelta parhaiten jäi mieleen Pasta alla norma (itse en ole kovin kalan ystävä, joten kasvisruoat miellyttivät enemmän...), jota onkin sitten tullut tehtyä aika vakituisesti reissun jälkeen. Usemapaa ohjetta on tullut kokeiltua, mutta nykyisin oma Pasta alla normani valmistuu suunnilleen tällä ohjeella:
Pasta alla Norma (kahdelle)
1 munakoiso
1 pieni sipuli
5 kunnolla kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
Ricotta-juustoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(chilimauste)
Tuorepasta
Viipaloi munakoiso n.½ cm viipaleiksi. Kuumenna öljy (tätä tarvitsee reilusti) pannulla ja paista munakoisoviipaleet pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolin. Viipaleita on hyvä tarkkailla aika ahkerasti, etteivät ne pala. Paistamisen jälkeen leikkaa viipaleet esim. neljään tai kuuteen osaan ja siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota pannulla pilkottu sipuli ja pilkottu valkosipuli. Voit lisätä tässä vaiheessa myös hieman chilimaustetta pannulle. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja anna muhia kastikkeeksi. Periaatteessa mitä kauemman kastike saa muhia sitä parempi. Lisää kastikkeeseen munakoisot ja mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen ricottajuustoa ehkä n. puolen purkin verran. Juuston ei tarvitse sulaa kastikkeeseen. Keitä pasta (itse käytän useimmiten tuorepastaa, mutta usein tämä ruoka tarjotaan pennepastan kera) ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa tuoreen basilikan kera.
Pasta alla Norma (kahdelle)
1 munakoiso
1 pieni sipuli
5 kunnolla kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
Ricotta-juustoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(chilimauste)
Tuorepasta
Viipaloi munakoiso n.½ cm viipaleiksi. Kuumenna öljy (tätä tarvitsee reilusti) pannulla ja paista munakoisoviipaleet pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolin. Viipaleita on hyvä tarkkailla aika ahkerasti, etteivät ne pala. Paistamisen jälkeen leikkaa viipaleet esim. neljään tai kuuteen osaan ja siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota pannulla pilkottu sipuli ja pilkottu valkosipuli. Voit lisätä tässä vaiheessa myös hieman chilimaustetta pannulle. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja anna muhia kastikkeeksi. Periaatteessa mitä kauemman kastike saa muhia sitä parempi. Lisää kastikkeeseen munakoisot ja mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen ricottajuustoa ehkä n. puolen purkin verran. Juuston ei tarvitse sulaa kastikkeeseen. Keitä pasta (itse käytän useimmiten tuorepastaa, mutta usein tämä ruoka tarjotaan pennepastan kera) ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa tuoreen basilikan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti