Siirry pääsisältöön

Teehetkiä

Maanantaina oli teepäivä. Aamulla suunnistin Helsinkiin ja päädyin ensimmäisenä City-käytävän Robert´s coffeeseen. Yleensä en kovin pidä Robert´seista, mutta tämä oli kyllä oikein viihtyisä. + palvelu oli miellyttävää. Istuskelin kahvilassa, luin kirjaa ja odottelin P:tä. Kesäloman parhautta on se, ettei varsinaisesti ole kiire mihinkään. P:n saavuttua suuntasimme piktästä aikaa Cafe Engeliin. Pettymyksekseni ennen remonttia listalla ollut mozzarella-tomaatti-leipä oli kadonnut listalta. Söimme sitten aamiaiset. Otimme kaksi erilaista aamiaista, joista sitten kummallekin löytyi ne suosikit. Jakaminen on loistava keksintö. Ja aamiaisella joimme tietenkin teetä. Tällä kertaa mustaa teetä, jota en itse yleensä harrasta.

Engelistä lähtiessä kiertelimme hieman pikkuliikkeitä lähistöllä. Yritin laihoin tuloksin etsiä jotain sopivaa lahjaa vanhemmilleni. Senaatintorilta siirryimme toiselle puolelle keskustaa Théhuoneeseen. Sen verran teetä oli tullut nautittua, että tällä kertaa tyydyimme vain ostamaan teetä. Panostin nyt kahteen erilaiseen maustettuun vihreän ja valkoisen teen sekoitukseen: Jeanne d'Arciin ja Garden Whiteen. 

Illalla kävimme vielä hyvillä ystävillämme kylässä ja hyvän ruoan ja loistavan seuran lisäksi joimme toki jälkiruoaksi teetä.

Kerrassaan loistava teepäivä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...