Siirry pääsisältöön

mustelmia, kipeitä lihaksia ja väsymystä

...mutta on se kyllä ollut sen arvoista...
Tällä viikolla olen siis aloitellut (tai no ehkä vielä voisi ennemminkin puhua tutustumisesta) uutta harrastusta. Olin siis aikuisille suunnatussa lentopallon alkeiskurssilla ystäväni J:n kanssa. Kummankin pelikokemus ennen tätä viikkoa oli hyvin vähäistä. Laskin muuten, ettei meillä koulussa (ala-aste, yläaste, lukio) pelattu lentopalloa kuin maksimissaan viisi kertaa. Ja silloinkaan ei ikinä harjoiteltu itse peliä. Enemmänkin se oli pelaamista, eli lähinnä kaikki seisoivat kentällä ja ja ennemminkin yrittivät väistää palloa kuin osua siihen. Itselleni ei kuitenkaan jäänyt minkäänlaisia traumoja lentopallosta ja olen viime vuosina käyttänyt paljon aikaa katsomalla lentopallon ja beachin pelaamista. Ja nyt tämä alkeiskurssi osui vallan loistavaan saumaan. Muutenkin se oli kerrassaan oivallinen idea. Itselleni ainakin on ollut aina tavattoman suuri kynnys mennä pelaamaan lentopalloa (tai beachia) minnekään, koska olen vallan hyvin tiennyt olevani kentällä a) surkea b) vaaraksi muille c)joukkueelle taakkana... Mutta nyt tätä asiaa on siis ruvettu muuttamaan.

Kurssi oli kolmena iltana aina 2h kerrallaan. Ja aika pikapaketti lentopalloon tässä tuli, mutta nyt voi sitten ehkä kenties ruveta syventämään taitoja. Tuli siis opeteltua hihalyöntiä, sormilyöntiä, erilaisia hyökkäyksiä, syöttämistä jne. Ja lisäksi me pelattiinkin. Ja kolmen illan aikana kyllä tuli selvää kehitystä. Ensimmäisen illan pelit olivat aika kamalan näköisiä. Kukaan ei oikein tiennyt minne mennä ja pallo lensi minne sun sattuu. Tokana iltana pelissä oli jotain järkeä. Ja viimeisenä iltana nostot jo alkoivat onnistua kurssilaisilla, torjuminenkin alkoi olla kohillaan ja tulipahan pari hienoa hyökkäystäkin. Kurssilta jäi paljon haudutettavaa ja voipi olla, että pitää nyt viikonloppuna käydä hieman treenaamassa opittuja asioita rannassa...  Ensi viikolla sitten alkaisi lentopallon kuntovuoro, jonne olemme menossa katsomaan, että josko sitä uskaltautuisimme sinne pelailemaan.

Mutta univelan lisääntymisestä, (harjoitukset olivat klo 19-21 ja sitten meni aika monta tuntia, että oli kykenevä nukahtamaan), mustelmaisista käsivarsista, kipeistä yläselän lihaksista ja jäykistä reisilihaksista huolimatta kurssi oli niin loistava. Siitä jäi kerrassaan hyvä mieli. Ja usko siihen, ettei se lentopallon pelaaminen ehkä olekaan niin mielettömän vaikeaa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr