Siirry pääsisältöön

viikonloppu

Katsellessa nyt ulos (lämpömittaria en ole vielä vilkaissutkaan) näyttää siltä, että kesän viimeinen lämmin viikonloppu meni (elätän kyllä toivoa, että loputkin viikonloput elokuussa olisivat lämpimiä). Meni tai ei, niin tälle viikonlopulle lämpö sopi kyllä oikein hyvin. Viikonmloppuna olivat nimittäin Beach volleyn SM-finaalit rautatientorilla. Perjantaina sää suosi, lauantaina nyt sateli vettä välillä enemmän tai vähemmän (mutta kylmä ei tullut katsomossa) ja sunnuntaina oli taas loistava sää. Pelejä oli jälleen kerran mukava seurata ja sunnuntain peleissä oli jo suorastaan yleisöryntäys. Hienoa, tämäkin laji saa enemmän ja enemmän näkyvyyttä.

Viikonloppuna oli tarkoitus tehdä keskustassa paljon muutakin, mutta jotenkin sitä sitten jämähdin katsomoon... Kävin kuitenkin perjantaina sushilla Zen Sushissa Kämp Galleriassa. Sushi oli jälleen tosi hyvää (syön aina kasvissushia, joten kalan laadusta en osaa kommentoida), mutta palvelu oli kyllä tällä kertaa hieman nuivaa. Lauantaina kävin ystävän kanssa Fazerin brunssilla. Ja olihan se hyvää. Tarjolla oli paljon erilaisia leipiä, leikkeleitä, kasviksia, salaattia, kanapiirasta, juustoja, keksejä, lettuja, kakkua... Täyteen tuli. Lisäksi kävin shoppailemassa hieman sisustusjuttuja kotiin. Olkkariimme on muuttanut uusi iso taulu, joten piti hieman muuttaa väritystä muutenkin taulun suuntaan. Sunnuntaiaamulla kärsin huonoa omatuntoa liikkumattomuudesta ja paljosta syömisestä ja suuntasin heti aamupäivällä jumppaan. Olikin kyllä kunnon hikijumppa :). Iltapäivällä meinasin kyllä romahtaa ja mennä hampurilaiselle. Ympärillä oli niin paljon noutoruokaa hampurilaisravintoloista ja se tuoksui niin hyvälle (???).  Pidin itseni kuitenkin kurissa ja mähän en ees oikeesti tykkää mäkkärin ja hesen ruuista...

Nyt sitten suuntaan Suomi-reissailemaan vielä viimeiseksi lomaviikoksi. Viikonlopuksi palaan sitten orientoitumaan alkaviin työpäiviin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...