Tänään olin niin tuskainen (henkisesti, en fyysisesti) työpäivän päätteeksi, ettei musta todellakaan ollut ruoanlaittajaksi. Päädyin siis kokeilemaan ystäväni U:n suosittelemia Atrian Bravuuri -aterioita. "Oikeaa kotiruokaa helposti ja nopeasti aikaa säästäen". Oikeasta kotiruoasta en kyllä nyt ihan tiedä... Mutta ei nyt kenties kuitenkaan aivan täyttä einesmössöä. Helposti kyllä. Nopeasti? No, esivalmisteluihin ei mennyt aikaa, uunissa se ruoka kuitenkin oli tunnin. Mutta vaivatonta oli.
Valitsin ruoakseni Broilerin fileet kasviksilla. Pakkauksessa oli siis 4 broilerin filettä, kuutioituja kasviksia jonkinlaisessa kermaisessa (ei siinä kyllä oikeasti tainnut kermaa olla, mutta kermaiselta se näytti ja maistuikin) kastikkeessa. Uuni piti lämmittää, muovikääre pois ja pakkaus uuniin tunniksi. Ja ruoka olikin valmista. Ja ihme ja kumma, se oli oikeasti hyvää. Kanassa ei tullut vastaan mitään epämääräisyyksiä, ruoka oli sopivasti maustettua ja hyvää. Mä en meinaa toipua tästä. Siis joku ns. valmisruoka oli hyvää. Ja hintakaan ei ollut mikään järkyttävä, muistaakseni 6 €:n ja 7 €:n väliltä. Ja koska mulla oli hirmuinen nälkä söin kaksi filettä (ja salaattia) ja evääksikin jäi vielä kaksi.
Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku
Kommentit
Lähetä kommentti