Tämän reseptin pohjana oli moussakan ohje ja alunperin olin moussakaa tekemässäkin. Ruoan tekemisen aikana havaitsin kuitenkin kaapeissani pieniä puutteita + moussakaan tuleva juustokastike ei oikein sytyttänyt. Tällainen siitä sitten tuli. Vähän niinkuin lasagne, mutta ilman pastaa.
Munakoiso-jauhelihavuoka
1 iso munakoiso (kenties kaksikin)
suolaa
öljyä reilusti
tomaatti
400g jauhelihaa
iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
mausteita: suolaa, mustapippuria, thai green currya (tätä tupsahti mukaan vahingossa, mutta ei ainakaan tehnyt pahaa), paprikamaustetta, chiliä
yrteillä maustettu tomaattimurska
tuorejuustoa n. 100g (aurinkokuivattu tomaatti -maku)
2dl kuohukermaa
juustoraastetta
Viipaloi munakoiso n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna itkeä n. 30min. Huuhtele tämän jälkeen viipaleet kylmällä vedellä + kuivaa ne. Paista viipaleet öljyssä (ja nehän imevät sitä aika reilusti) kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Siirrä sivuun odottamaan ja halutessasi pienennä viipaleita vielä. Paista jauheliha sekä kuullota sipulit. Yhdistä ja mausta. Lisää sekaan tomaattimurska, kerma ja tuorejuusto. Anna kastikkeen muhia n.5 min (kauemmalla hauduttamisajalla siitä tulee varmasti vielä herkullisempaa). Tee uunivuoan pohjalle kerros munakoisoista + viipaloidusta tomaatista. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää kerros munakoisoja ja kaada päälle loput jauhelihakastikkeesta. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa n. 1h.
Munakoiso-jauhelihavuoka
1 iso munakoiso (kenties kaksikin)
suolaa
öljyä reilusti
tomaatti
400g jauhelihaa
iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
mausteita: suolaa, mustapippuria, thai green currya (tätä tupsahti mukaan vahingossa, mutta ei ainakaan tehnyt pahaa), paprikamaustetta, chiliä
yrteillä maustettu tomaattimurska
tuorejuustoa n. 100g (aurinkokuivattu tomaatti -maku)
2dl kuohukermaa
juustoraastetta
Viipaloi munakoiso n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna itkeä n. 30min. Huuhtele tämän jälkeen viipaleet kylmällä vedellä + kuivaa ne. Paista viipaleet öljyssä (ja nehän imevät sitä aika reilusti) kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Siirrä sivuun odottamaan ja halutessasi pienennä viipaleita vielä. Paista jauheliha sekä kuullota sipulit. Yhdistä ja mausta. Lisää sekaan tomaattimurska, kerma ja tuorejuusto. Anna kastikkeen muhia n.5 min (kauemmalla hauduttamisajalla siitä tulee varmasti vielä herkullisempaa). Tee uunivuoan pohjalle kerros munakoisoista + viipaloidusta tomaatista. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää kerros munakoisoja ja kaada päälle loput jauhelihakastikkeesta. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa n. 1h.
ihana resepti, tarpeeksi yksinkertainen. Toteutettu kesökodissamme Turkissa pari kertaa. Kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä :). Taidanpa itsekin taas pitkästä pitkästä aikaa tehdä tätä :)
Poista