Siirry pääsisältöön

perjantai-iltapäivä

Tänään aloitin viikonlopun (vaikka töitä huomenna onkin) mukavasti kahvilavierailulla. Muutamana perjantai-iltapäivänä on tullut käytyä Sellon kirjaston viereisessä Delibee Cornerissa ja sinne suuntasin tänäänkin. Delibee on kiva pieni kahvila ja  mun mielestä kyllä ainut Sellon kahviloista, jossa on jonkinlaista tunnelmaa. Paljon asiaan varmastikin vaikuttaa se, ettei tämä kahvila ole keskellä kauppakeskusta vaan siellä on oma rauhansa. Lisäksi palvelu on ollut joka kerta erinomaista. Lisää tällaista asiakaspalvelua, missä oikeasti välitetään asiakkaasta.

Tänään join Delibeessä vihreää teetä ja söin karjalanpiirakan lämminsavumoussella. Hyvää oli. Lisäksi kirjastosta lainattu hömppäkirja lukemiseksi ja tadaa, täydellinen perjantai-iltapäivän tunnelma saavutettu. Niin täydellinen, ettei kotonakaan millään saanut aikaiseksi siivota...

Kommentit

  1. Kiitos tästä kahvilan vinkkaamisesta! Olen intohimoinen brunsseilla kävijä, ja satuin huomaamaan, että Delibeessä tarjoillaan myös brunssia. Ja koska Sello on vielä lähellä kotia, täytyy brunssi käydä testaamassa mahdollisimman nopeasti. :)

    En tosiaan ole itse törmännyt kahvilaan, sillä harvoin kirjaston lähettyvillä tulee pörräiltyä, yleensä vaan siellä kauppojen läheisyydessä.

    VastaaPoista
  2. Juu, Delibeestä löytyy myös brunssi. Itse en ole sitä vielä ehtinyt testaamaan (toivottavasti pian kuitekin), mutta muutama ystävä on kehunut. Toivottavasti sullekin osuu hyvä brunssi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...