Siirry pääsisältöön

syyskuussa luetut


Syyskuussa työkiireet ja kaikki riennot häiriköivät syyskuussa vakavasti lukemista. Yllättävän monta kirjaa kuitenkin ehdin näköjään lukea, vaikka onkin koko ajan ollut sellainen olo, etten ehdi koskaan lukea. Työstressin takia kirjat ovat olleet pääsääntöisesti aika kevyttä kamaa...

Barbara Taylor Bradford: Pariisin viikot
Hömppää jälleen. Ei hillittömän suurta tarinaa takana. Kivaa luettavaa

Lubna Ahmad Al-Hussein: 40 raipaniskua, tositarina nyky-Sudanista
Kirja, joka pisti ajattelemaan. Työssäni kohtaan paljon eri kulttuureista tulevia ihmisiä. Tämä kirja sai pohtimaan sitä, kuinka vähän tiedänkään heidän taustoistaan ja kulttuuristaan. Tykkäsin.

Kate Kerrigan: Onnellisen avioliiton reseptejä
Lukupiirin kirja. hömppää...

Anja Angel: Joka tiikerillä ratsastaa
Varmastikin hömpäksi luokiteltava kirja, mutta mielenkiintoinen luettava (siis kaikki hömppähän on... :), mutta tämä nyt muutenkin). Kertoi 1960-luvun Kambodzassa elävästä suomalaisesta naisesta. Sisälsi jonkin verran historiaa Vietnamin sodasta.

Lauren Weisberger: VIP-ihmisiä
Hömppäosastoa edelleen. Mukaansa tempaava.

Seppo Kontinen: Suomalainen ruokalasku
Kirja, jonka alun perin ostin P:lle. En kuitenkaan malttanut jättää kirjaa Saksaan, koska se oli vielä itsellä kesken, joten se reissasi takaisin Suomeen (ja nyt se on reissannut jälleen Saksaan). Mielenkiintoinen. Sai mut jälleen enemmän ja enemmän kritisoimaan tätä kahden kauppaketjun ylivoimaa ja miettimään enemmän ja enemmän sitä, mistä ruokani ostan. Hieman olisin kaivannut joihinkin kohtiin suoria lähdeviittauksia. Mutta kirjasta tykkäsin. Tämä kannattaa lukea. Tosin sen jälkeen on vielä kauhistuneempi suomalaisen ruoan hinnasta ja suomen kilpailuvirastosta ja kaikesta...

Kommentit

  1. Piti tietenkin tulla vastavierailulle ;-) Minäkin olen joskus lukenut tuon Kerriganin kirjan, se oli oikein hyvä rentoutuspläjäys. Ja olen ihan samanlainen lukija kuin sinäkin, että kun töissä stressaa, niin lukemisto kevenee. Kesälomalla pystyn lukemaan jotain sellaistakin, joka vaatii aivoja! :-D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr