Siirry pääsisältöön

joulukorttiaskartelua

Tänään vietimme ystäväni S:n kanssa jo perinteiseksi muodostunutta joulukorttien askarteluiltaa. Tosin saattaapi olla, että tämä jäi viimeiseksi, ellei jatkossa toinen meistä matkusta reilut 200km askarteluiltaa varten. Saa nähdä. Perinteisiin kuuluu viettää syksyn aikana yksi suunnitteluilta, yleensä sopivassa kahvilassa. Silloin mukaan raahataan askartelulehtiä ja -kirjoja ja etsitään inspiraatiota malliin. Seuraavaksi arvotaan ja vekslataan kalenteriin sopiva päivä askartelukauppaan ja sinne sitten suunnataan (useimmiten Sinelliin) sopivana iltana. Useimmiten kaikki korttisuunnitelmat menevät tässä vaiheessa aivan uusiksi ja useimmiten kaupassa vierähtääkin useampi tovi. Tänäkin vuonna suunnitelmat kyllä menivät uusiksi, mutta ideointi tapahtui sitten tosi nopeasti. Loppujen lopuksi koko Sinelli-reissuun meni 45min matkoineen (ja matkat veivät ehdottomasti yli puolet ajasta). Ehkä kokemus alkaa karttua tässäkin asiassa....
Tänään sitten oli itse askarteluilta. Edellisistä vuosista viisastuneena leikkasin töissä leikkurilla kaikki leikattavat osiot valmiiksi, joten askartelu sujui tehdastyöskentelymeiningillä todella nopeasti. Tänä vuonna suorastaan hämmentävän nopeasti. Pari tuntia aloittamisen jälkeen meillä oli jo 80 valmista joulukorttia tehtynä ja samalla oltiin ehditty hieman syödä ja glögeilläkin... Olimme tyytyväisiä itseemme.
Tänä vuonna söimme Vierasvara-karjalanpiirakoita Meanwhile in Longfieldistä nappaamallani reseptillä.


Vierasvarat
1 pss Myllyn paras vierasvara kypsä karjalanpiirakoita
8 siivua savukinkkua 
n.1 dl aurinkokuivattuja minitomaatteja
1 suippopaprika 
n. 150 g sinihomejuustoa
basilikan lehtiä

Levitä karjalanpiirakat uunipellille. Silppua kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit ja levitä ne karjalanpiirakoille. Suikaloi paprika renkaiksi ja lisää. Päälle murustettua (tai siivutetua) aurajuustoa. Paista uunissa (240 C) n. 5min. Anna hieman jäähtyä ja lisää päälle vielä basilikan lehtiä.

Kommentit

  1. Maistuiko myös teille? :) Minusta nämä olivat oikein hyviä.

    VastaaPoista
  2. juu, maistuivat :)
    Olivat ihmeellisen hyviä myös kylminä seuraavana päivänä syödessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr