Olen jo pitkään halunnut tehdä kukkakaali-parsakaaligratiinia, mutta kun mä en oikeasti osaa tehdä gratiinia. Kaikilla ohjeilla, mitä oon kokeillut, on tulos ollut jotain ei niin kovin hyvää.... Meillä ei kotikotona tehty ikinä gratiinia ja en ole myöskään sitä ikinä saanut kenenkään ystävän luona, joten neuvoja ei pahemmin ole voinut kysellä... Tänä syksynä meidän työpaikan ruokakerhossa on erilaiset gratiinit tulleet kuitenkin muutaman kerran tarjolle. Minkäänlaista selkeää ohjetta en ole saanut. "No, laitat ne kaalit sinne vuokaan ja päälle sitten kermaa. No, kermaan kannattaa heitellä jonkin verran mausteita. Jotain mausteita. Sitten paljon juustoo päälle. Niin ja jos jotain muutakin kaapissa on, niin sinne vain sekaan. " Hmm, joo. En osais näillä ohjeilla edelleenkään valmistaa minkäänlaista gratiinia, koska mulla ei ollut minkäänlaista tietoa suhteista. Siis minkä verran kermaa. Kuin paljon sitä juustoo pitää olla. Siis millä se kannattaa maustaa. Nyt olen sitten pari päivää piinannut armaita työkavereitani täydellisen gratiinin metsästyksellä. Lisäksi selasin vähän nettiä ja gratiini päätyi tänään uuniin. Koska mä en oikeasti tykkää siitä venyvästä ja paukkuvasta juustosta, niin mä en sitä laittanut varmastikaan niin paljon kuin epänormaalit juustoa rakastavat yksilöt...
Mutta tällaisella reseptillä tein omanlaiseni gratiinin (tai ehkä se on joku kaalipaistos.... mene ja tiedä).
Kahden kaalin gratiini
1 suhteellisen kookas kukkakaali
1 parsakaali
öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 ranskankerma
2dl ruokakermaa
currya, mustapippuria, suolaa, tomaattisosetta
pala koskenlaskijajuustoa
n. puolikas pussi juustoraastetta
Keitin ensin kaaleja n. 4minuuttia. Uunivuoan pohjan voitelin ja sirottelin pohjalle muussatun & pilkotun valkosipulin kynnen. Kaalit päälle. Sekoitin keskenään ranskankerman, ruokakerman ja mausteet. Kaadoin kaalien päälle. Ja koko komeudeun päälle sitten koskenlaskija pieninä paloina ja "runsaasti" juustoraastetta. (Yritin aivan oikeasti laittaa koko pussin, mutta en vaan kestänyt sitä juuston määrää...). Paistoin ensin uunissa 225 C tätä hässäkkää 20min. Sen jälkeen totesin, että ei tuo juustokuori kyllä uppoa muhun edelleen. Sekoitin siis välissä koko komeuden sekaisin. Ei siis gratiinimaista pintaa. Loppujen lopuksi tämä hässäkkä oli uunissa yhteensä n. 40min, tosin välissä pienensin uunin 100 asteeseen.
Ja gratiini (tai mikä lie) tuoksui hyvälle ja maistui hyvälle (tosin maustamista pitää vielä hieman treenata. Jotain pitäis laittaa enemmän). Tämä gratiinikokeilu oli kerrankin positiivinen.
Mutta tällaisella reseptillä tein omanlaiseni gratiinin (tai ehkä se on joku kaalipaistos.... mene ja tiedä).
Kahden kaalin gratiini
1 suhteellisen kookas kukkakaali
1 parsakaali
öljyä
1 valkosipulin kynsi
1 ranskankerma
2dl ruokakermaa
currya, mustapippuria, suolaa, tomaattisosetta
pala koskenlaskijajuustoa
n. puolikas pussi juustoraastetta
Keitin ensin kaaleja n. 4minuuttia. Uunivuoan pohjan voitelin ja sirottelin pohjalle muussatun & pilkotun valkosipulin kynnen. Kaalit päälle. Sekoitin keskenään ranskankerman, ruokakerman ja mausteet. Kaadoin kaalien päälle. Ja koko komeudeun päälle sitten koskenlaskija pieninä paloina ja "runsaasti" juustoraastetta. (Yritin aivan oikeasti laittaa koko pussin, mutta en vaan kestänyt sitä juuston määrää...). Paistoin ensin uunissa 225 C tätä hässäkkää 20min. Sen jälkeen totesin, että ei tuo juustokuori kyllä uppoa muhun edelleen. Sekoitin siis välissä koko komeuden sekaisin. Ei siis gratiinimaista pintaa. Loppujen lopuksi tämä hässäkkä oli uunissa yhteensä n. 40min, tosin välissä pienensin uunin 100 asteeseen.
Ja gratiini (tai mikä lie) tuoksui hyvälle ja maistui hyvälle (tosin maustamista pitää vielä hieman treenata. Jotain pitäis laittaa enemmän). Tämä gratiinikokeilu oli kerrankin positiivinen.
Kommentit
Lähetä kommentti