Sunnuntaina juhlistimme muuten vain. Juhlistamiseen oli muutamia mahdollisia syitä, muttei yhtään erityistä. Suurin syy oli kenties tarve juhlistaa muuten vain + tehdä hyvää ruokaa.
Kokkailimme siis ahkerasti P:n kanssa kahdestaan keittiössä. Tämä on hyvin harvinaista... Yleensä keittiössä tulee kinaa jostakin ja jompikumpi neuvoo liikaa jompaakumpaa ja tämä jompikumpi ei kestä sitä... Yleensä tyydymme siis olemaan kummatkin yksin keittiössä... Tällä erää ruoanlaitto sujui kuitenkin yllättävän hyvin. Ruoan rakentaminen lähti uunikuutioperunoista, joita valmistimme P:n kreikkalaisen ystävän ohjeella. Näistä uunikuutioperunoista ei kuitenkaan aivan täydellisiä tullut. Jotenkin reseptiä ja varsinkin maustamista pitää vielä kehitellä. Rinnalle perunat saivat sisäfilepihvin, punaviinikastikkeen, kahden kaalin gratiinia sekä kreikkalaista salaattia. Punaviinikastike oli myös täysin uusi tuttavuus. Ahdistelin kastikkeen ohjeen osalta ystävääni M:ää ja yksinkertaisella ohjeella valmistui hyvä kastike.
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
hieman jauhoja
pippuria, suolaa, basilikaa
Kiehauta punaviini pannulla, jolla pihvit on paistettu (pannua ei pestä välillä). Sirottele päälle jauhoja (n. 1rkl ehkä) ja sekoita samalla ahkerasti (vispilä voisi olla kätevä). Tässä yhteydessä mausta myös ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on suurustunut sopivan paksuiseksi.
Kokkailimme siis ahkerasti P:n kanssa kahdestaan keittiössä. Tämä on hyvin harvinaista... Yleensä keittiössä tulee kinaa jostakin ja jompikumpi neuvoo liikaa jompaakumpaa ja tämä jompikumpi ei kestä sitä... Yleensä tyydymme siis olemaan kummatkin yksin keittiössä... Tällä erää ruoanlaitto sujui kuitenkin yllättävän hyvin. Ruoan rakentaminen lähti uunikuutioperunoista, joita valmistimme P:n kreikkalaisen ystävän ohjeella. Näistä uunikuutioperunoista ei kuitenkaan aivan täydellisiä tullut. Jotenkin reseptiä ja varsinkin maustamista pitää vielä kehitellä. Rinnalle perunat saivat sisäfilepihvin, punaviinikastikkeen, kahden kaalin gratiinia sekä kreikkalaista salaattia. Punaviinikastike oli myös täysin uusi tuttavuus. Ahdistelin kastikkeen ohjeen osalta ystävääni M:ää ja yksinkertaisella ohjeella valmistui hyvä kastike.
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
hieman jauhoja
pippuria, suolaa, basilikaa
Kiehauta punaviini pannulla, jolla pihvit on paistettu (pannua ei pestä välillä). Sirottele päälle jauhoja (n. 1rkl ehkä) ja sekoita samalla ahkerasti (vispilä voisi olla kätevä). Tässä yhteydessä mausta myös ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on suurustunut sopivan paksuiseksi.
Tunnustuksesi on vihdoin saatu julkaistua ja laitettua eteenpäin! Mukavaa viikonvaihdetta. :)
VastaaPoista