Tänään otin itseäni vihdoin ja viimein niskasta kiinni ja kokeilin vähähiilihydraattista pizzapohjaa. Ja siitä tuli yllättävän hyvää. En sanoisi, että se maistuu tavalliselta pizzalta. Mutta se on silti aika hyvää. Kokeilemisen arvoinen. Ja kokeilen ehdottomasti uudestaankin.
Pizzapohja
1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) juustoraastetta
2 kananmunaa
5 rkl vehnälesettä
2 rkl soijajauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja levitä ne lusikan avulla leivinpaperille (taikina on siis löysää). Paista uunissa 200 C:ssa ensin ilman täytteitä 10min. Täytä + paista vielä n.15min.
Omassani oli tänään täytteinä kinkkusilppua, suippopaprikaa, aurinkokuivattuja minitomaatteja, tomaatteja, aurajuustoa, juustoraastetta sekä oreganoa. Tomaattikastikkeena käytin tomaattisoseeseen sekoitettua pestoa.
Pizzapohja
1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) juustoraastetta
2 kananmunaa
5 rkl vehnälesettä
2 rkl soijajauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja levitä ne lusikan avulla leivinpaperille (taikina on siis löysää). Paista uunissa 200 C:ssa ensin ilman täytteitä 10min. Täytä + paista vielä n.15min.
Omassani oli tänään täytteinä kinkkusilppua, suippopaprikaa, aurinkokuivattuja minitomaatteja, tomaatteja, aurajuustoa, juustoraastetta sekä oreganoa. Tomaattikastikkeena käytin tomaattisoseeseen sekoitettua pestoa.
Njam, ihanan näköistä pizzaa, tulee nälkä!! Itse tehty pizza on sitäpaitsi mielestäni ihan parasta, ja on ollut vähän kurja vuosi kun uunia ei ole ollut käytössä.
VastaaPoistaAdventtiterkuin,
Petra :)
uuniton elämä on kieltämättä kurjaa. Mä olin toissa kesän saksassa 2½ kk ilman uunia. Ruoanlaitto osoittautui välillä yllättävän haastavaksi varsinkin, kun mikrokin puuttui. Osaanpahan nykyään arvostaa niinkin yksinkertaista asiaa kuin uuni :)
VastaaPoista