Siirry pääsisältöön

The Beatles Forever

Musiikkiteatteri Koittoon tutustuin hieman jo syksyllä avajaisbileissä. Silloin jäi muhimaan ajatus mennä Show & Dinneriin. Ilmeisesti paikka on aika suosittu, koska keväälle oli erittäin vaikeaa saada lippuja, joihin olisi sisältynyt myös ruokailu. Joulun välipäivät eivät selkeästi kuitenkaan ole niin suosittu ajankohta, joten sinne lippujen saaminen onnistui.

Ruokailu alkoi 1½ tuntia ennen showta. Tilana Koiton talo on sopivan juhlallinen ja illallisen aikana tuli sopivan special-olo. Ruoka itsessään ei ollut mitenkään kovin erikoista. Alkuruokana ollut Maa-artisokkakeitto oli herkullista, mutta pääruoan pihvi oli kovin keskinkertaista ja jälkiruokakaan ei mitenkään suuremmin sykähdyttänyt. Ruoka oli kuitenkin perushyvää.

Itse Show sen sijaan oli kerrassaan viihdyttävä. Beatlesien tarina tuli hyvin esille, mutta pääpaino oli musiikkikappaleissa. Kappaleet oli hyvin esitettyjä ja niitä oli paljon. ...nolostuttavaa, mutta illan aikana ilmeni monta kappaletta, joiden alkuperäiseksi esittäjäksi en todellakaan ollut tiennyt Beatleseja....  Väliajan jälkeen meno parani, koska yleisö alkoi olla kappaleissa mukana. Nautintoaineet tekivät selkeästi tehtävänsä...  Viimeisen kappaleen aikana lähes koko yleisö jammaili mukana.

Kenties hinnasta (tai ajankohdasta) johtuen, illallistajat tuntuivat olevan hieman vanhempia. Keski-ikä oli varmaan siinä viidenkymmenen hujakoilla. Esitystä oli mahdollista tulla katsomaan myös ilman illallista ja silloin paikalle saapuikin myös hieman nuorempaa väkeä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr