Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään.
500g voitaikinalevyjä
1 kananmuna
hieman seesaminsiemeniä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
1 pieni persimon
n. 100g aurajuustoa
Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin.
Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuustoa sekä persimonin paloja.
Paista 225 C:ssa n. 12 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä. Kuvassa tämä herkku ei ole kovin esteettinen, mutta livenä näyttää ihan hyvältä + maistuu vielä paremmalta.
Paista 225 C:ssa n. 12 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä. Kuvassa tämä herkku ei ole kovin esteettinen, mutta livenä näyttää ihan hyvältä + maistuu vielä paremmalta.
Kommentit
Lähetä kommentti