Siirry pääsisältöön

Brunssia Dylan Pinkissä


Sunnuntaina kävin P:n kanssa Dylan Pinkin brunssilla Pitäjänmäessä. Brunssi on ainakin tämän tammikuun ajan aina sunnuntaisin klo 11.30 (tammikuun jälkeen on ehkä toinenkin kattaus?). Väkeä on paljon ja pöytävarauksia suositellaan.

Ulkopuolelta paikka ei ollut mitenkään erityinen. Toimistorakennusten keskellä oleva toimistorakennus. Jos paikkaa ei tiedä, sinne tuskin myöskään eksyy (paitsi, jos on töissä läheisissä toimistotaloissa). Sisätiloista itse ravintola sen sijaan oli oikein viihtyisä. Dylan Pinkissä on myös akustiikka otettu hyvin huomioon. Katoissa näytti olevan ns. äänilevyjä ja paikka ei tosiaan kaikunut pahasti. Lähes joka pöytä oli täysi, mutta silti meteli ei ollut mitenkään mielettömän suuri. Pöytävarausten ansiosta tunnelma ei myöskään ollut kovin kaaoksellinen ja pöydät olivat sen verran harvassa, että sai rauhassa olla oman seurueensa kanssa. Myös lapsiperheet oli otettu huomioon, eräässä nurkassa oli pieni leikkitila. Muutenkin lapset tuntuivat menevän hyvin mukana tässä tilassa.

Itse brunssi oli myös hyvä. 15 €:lla sai kyllä syödä vatsansa täyteen (ja ähkyynkin asti...). Löytyi monia erilaisia salaatteja, leikkeleitä, sämpylöitä, karjalanpiirakoita, lämmintä pyttipannua, lämmintä moussakaa, jogurttia ja marjoja, hedelmiä näin jotain mainitakseni. Lisäksi jälkiruoaksi oli erilaisia pieniä leivonnaisia (niin suklaisia kuin marjaisiakin). Hintaan kuului myös kahvi tai tee.


Pidimme kovasti ja tänne menemme ehdottomasti uudestaankin.

Kommentit

  1. Oon kerran käynyt brunssilla tuolla "tavallisessa" Dylanissa ja oli kyllä hyvää! Palvelu oli minusta myös tosi rentoa ja tunnelma oli kiva. Saataisiinpa tänne Turkuunkin vielä lisää brunssipaikkoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin myös kovasti tuosta rennosta palvelusta ja rennosta tunnelmasta :). Jotenkin ei ollut silleen turhaa pönöttämistä...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr