Halloumisalaattia olen tehnyt useinkin, mutta vadelmakastikkeeseen törmäsin jossakin blogissa viimeisen puolen vuoden aikana. Fiksusti en vain laittanut ylös, että missä blogissa tämä ohje sijaitsi. Omaksi ohjeekseni muotoutui kuitenkin tällainen:
Salaatti (teen yleensä suoraan lautasille)
salaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
paprikaa
avokadoa
(viinirypäleet voisivat toimia myös)
Halloumijuustoa paistettuna (kookosöljyssä paistettuna on muuten todella toimivaa)
Vadelmakastike
kookosöljyä hieman
n. 100g pakastevadelmia
1rkl valkoviinietikkaa
hieman hunajaa
hieman sitruunamehua
Sulata kookosöljy (jääkaapissa säilytettynä se on ainakin kivikovaa) kattilassa, lisää pakastevadelmat ja anna kiehua hetken. Lisää loput ainekset. Kaada salaattiannosten päälle. Tätä kastiketta ei pahemmin kannata säilöä, sillä kookosöljy kovettuu aika helposti uudestaan.
Kommentit
Lähetä kommentti